Confidenţialitate

Vagoane speciale pentru biciclete pe trenurile CFR

NEWS
share

CFR anunță că introduce vagoane speciale pentru biciclete. Până atunci, începe cu locuri dedicate lor în trenurile care circulă pe rutele interne. Nu se va întâmpla însă rapid. Am putea să avem patru locuri de biciclete în fiecare tren, dar asta începând din 2022 sau 2023.

Știi cum sunt ofertele teleshopping? Dar, stai, asta nu e tot!

“Noi lucrăm şi la un concept nou de vagoane dedicate exclusiv bicicletelor, unde pot să intre 30-40 de biciclete. Părerea mea este că va fi un mare succes. Am sondat deja, şi pe rutele turistice ele vor fi un mare succes.

Va fi ruta spre Valea Prahovei, vor fi rutele de lângă munte, de lângă oraşele mari, de lângă Timişoara, de lângă Cluj, chiar şi de lângă Iaşi spre Vatra Dornei, rutele spre mare, unde foarte mulţi vor să-şi pună bicicleta în tren, să plece dimineaţa la mare, să meargă la plajă în Constanţa, de exemplu, iar seara bicicleta în tren, înapoi în Bucureşti. Fără mijloace de transport în comun, doar cu bicicleta.

Şi vrem să culegem informaţii – sunt anumite zone de navetişti care mai vin din satele înconjurătoare staţiilor de cale ferată. De obicei îşi legau bicicleta la gară, se urcau în tren, luau mijloacele de transport – autobuz sau altceva – la destinaţie, în oraşele mari unde lucrau.

Acum îi încurajăm să urce în tren cu bicicleta şi să meargă pe bicicletă şi când coboară în oraşele mari, gen Bucureşti, Ploieşti, Iaşi. Cu banii vom aranja comercial oferta, în aşa fel încât ei să fie cam tot pe acolo la cheltuieli, dar să aibă confortul că sunt cu mijlocul lor de transport şi au mobilitate, se pot duce oriunde în oraş”, a spus Dan Costescu, directorul general CFR Călători.

Iarna, aceste vagoane de biciclete vor putea fi folosite pentru transportul schiurilor, a asigurat directorul general al CFR Călători.

FOTO ILUSTRAȚIE: Sam Farallon/ Unsplash

Articole similare

CFR are app: CFR Călători mersul trenurilor și bilete online

CFR și-a lansat aplicație de mobil. Pentru început, aplicaţia CFR este disponibilă doar pe dispozit...

Trenul către aeroport, întârziere la plecare din prima zi

Deși trenul către aeroport ar trebui să facă în jur de 20 de minute de la plecarea acestuia din Gara...

Doi tineri pe biciclete au ajuns mai repede decât trenul interegio din Brașov la Curtea de Argeș (AU...

Trenul a plecat la aceeaşi oră şi din acelaşi loc, dar a ajuns mai târziu decât bicicliştii. Cei do...