Confidenţialitate

Vaccinul Pfizer/BioNTech, 100% eficiență în studiile clinice făcute pe adolescenți între 12 și 15 ani

NEWS
share

Studiile clinice arată că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a transmis compania, miercuri.

Pfizer/BioNTech mai spune că intenționează să depună documentația studiului și către Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite, pentru a obține o autorizație de urgență și în cazul grupei de vârstă 12-15 ani, potrivit CNN.

În faza a treia a unui studiu la care au luat parte 2.260 de copii, cu vârste de 12-15 ani, vaccinul a dus la crearea unei cantități mari de anticorpi la o lună după administrarea rapelului, cu mult mai mult față de un alt studiu ce a vizat persoane aflate în grupa de vârstă 16-25 de ani, au mai transmis reprezentanții companiei.

Potrivit aceluiași anunț, efectele adverse semnalate în grupa adolescenților sunt asemănătoare cu cele întâlnite la tinerii între 16 și 25 de ani și includ durere la locul infecției, oboseală sau febră.

Participanții la acest studiu vor fi monitorizați vreme de doi ani de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID.

Articole similare

OMS: Nu este nevoie de vaccinare imediată împotriva variolei maimuţei

OMS nu crede că apariţia variolei maimuţelor în Europa şi America de Nord necesită vaccinări în masă...

Noi posibile efecte secundare la 4 vaccinuri anti-Covid

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă introducerea unor noi posibile efecte secundar...

Ce se întâmplă dacă vii din UK în România

Cine vine din Regatul Unit în România trebuie să stea în carantină. Este singurul stat din Europa...