Confidenţialitate

Vaccinul Pfizer/BioNTech, 100% eficiență în studiile clinice făcute pe adolescenți între 12 și 15 ani

NEWS
share

Studiile clinice arată că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a transmis compania, miercuri.

Pfizer/BioNTech mai spune că intenționează să depună documentația studiului și către Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite, pentru a obține o autorizație de urgență și în cazul grupei de vârstă 12-15 ani, potrivit CNN.

În faza a treia a unui studiu la care au luat parte 2.260 de copii, cu vârste de 12-15 ani, vaccinul a dus la crearea unei cantități mari de anticorpi la o lună după administrarea rapelului, cu mult mai mult față de un alt studiu ce a vizat persoane aflate în grupa de vârstă 16-25 de ani, au mai transmis reprezentanții companiei.

Potrivit aceluiași anunț, efectele adverse semnalate în grupa adolescenților sunt asemănătoare cu cele întâlnite la tinerii între 16 și 25 de ani și includ durere la locul infecției, oboseală sau febră.

Participanții la acest studiu vor fi monitorizați vreme de doi ani de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID.

Articole similare

Johnson & Johnson amână livrările de vaccin în Europa

Producătorul vaccinului Johnson & Johnson amână livrările în Europa. În SUA, vaccinarea cu ac...

Zi record de vaccinări în România!

Record de vaccinări, marți, în România. Peste 76.000 de persoane au primit serurile anti-Covid în...

Ministrul Educației: Profesorii care nu sunt vaccinați ar putea preda online

Profesorii care nu sunt vaccinați vor preda online. Este una dintre ipotezele pentru reluarea șc...