Confidenţialitate

Vaccinul Astra-Zeneca ar putea fi utilizat și pentru persoanele de peste 55 de ani

NEWS
share

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță,  consideră că autoritățile sanitare din România ar trebui să ridice vârsta de administrare la 65 de ani sau chiar să elimine pragul de vârstă.

Doctorul militar invocă studiile în urma vaccinării desfățurate în Marea Britanie și a cerut comisiilor de experți din Ministerul Sănătății și de la Agenția Medicamentului să facă o nouă evaluare. Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție la Antena 3:

„Săptămâna trecută am transmis o solicitare către comisiile de specialitate de la Ministerul Sănătății, respectiv Agenția Națională a Medicamentului de reevaluare a a criteriului de vârstă pentru compania AstraZeneca, având în vedere că au apărut date suplimentare care arată capacitatea indubitabilă a acestui vaccin și la categoria de vârstă de peste 55 de ani. Cu alte cuvinte, ne dorim fie să creștem limita de vârstă la 65 de ani, fie să eliminăm complet această limită de vârstă.”

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID a subliniat că datele post-vaccinare din Marea Britanie în rândul persoanelor în vârstă arată că serul AstraZeneca are o eficiență de peste 94% chiar după prima doză:

„Sunt date din Marea Britanie, din Scoția, care au arătat o eficiență de peste 94% după o singură doză în prevenirea internărilor și a formelor severe de boală. Cred că toate datele recomandă în momentul acesta creșterea numărului de vârstă până la 65 de ani sau chiar eliminarea acestei limite de vârstă, ținând cont că avem date care arată că în Marea Britanie marea majoritate a vaccinurilor AstraZeneca au fost folosite la persoane de peste 65 de ani.”

Foto: Valeriu Gheorghita/Facebook

Articole similare

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...

România a modificat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autoritățile române.35 de state s...

Line-up complet Electric Castle 2021! 250 de artiști din 23 de țări vin la EC_Special

Potrivit organizatorilor, ediția specială Electric Castle din august pune în prim-plan diversitatea ...