Vaccinarea copiilor între 12-15 ani va începe cel mai probabil miercuri, 2 iunie

NEWS
share

Vaccinul Pfizer (Comirnaty), aprobat săptămâna trecută de Agenția Europeană a Medicamentului și pentru  grupa de vârstă 12-15 ani, va fi cel folosit în România din 2 iunie.

„Mâine vom avea și pe platforma ANM-ului publicat rezumatul caracteristicilor produsului în limba română și mâine vom emite instrucțiunile pentru vaccinarea copiilor pentru această grupă de vârstă, așa încât mai mult ca sigur pe 2 va începe vaccinarea și în România pentru această grupă de vârstă.”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Marți ar urma să fie gata și lucrările la platforma online, pentru a le da posibilitatea părinților să-și programeze copiii la imunizare.

Adolescenții pot merge și direct la centrele de vaccinare cu serul de la Pfizer:

„Mâine, dacă intră cineva să facă programare, poate să facă acest lucru cu o întârziere de 24 de ore, deci prima zi de programare va fi miercuri, însă părinții au posibilitatea de prezentare directă în centrele de vaccinare. Este important de precizat câteva aspecte: centrele de vaccinare vor doar cele care vor avea vaccin de la compania Pfizer, desemenea se pot prezenta în centrele de tip drive-thru.”

Comirnaty este un vaccin pentru prevenirea bolii coronavirusului 2019 (COVID-19) folosit până acum la persoanele cu vârsta de cel puțin 16 ani. Comirnaty conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) care cuprinde instrucțiuni pentru producerea unei proteine din SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Comirnaty nu conține virusul în sine și nu poate cauza COVID-19. Comirnaty se administrează sub formă de două injecții, de obicei în mușchiul din partea superioară a brațului, la interval de 3 săptămâni.

Articole similare

Un club din Elveția oferă relații intime gratuite fiecărui client care dovedește că s-a vaccinat ant...

Vaccinarea se pare că devine tot mai rentabilă! După voucherele de mici și bere gratis oferite în Pi...

Klaus Iohannis: „Toți elevii vor intra două săptămâni în vacanță”

De luni vor începe două săptămâni de vacanță pentru toți elevii, iar masca devine obligatorie peste ...

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...