Confidenţialitate

Vaccinarea copiilor între 12-15 ani va începe cel mai probabil miercuri, 2 iunie

NEWS
share

Vaccinul Pfizer (Comirnaty), aprobat săptămâna trecută de Agenția Europeană a Medicamentului și pentru  grupa de vârstă 12-15 ani, va fi cel folosit în România din 2 iunie.

„Mâine vom avea și pe platforma ANM-ului publicat rezumatul caracteristicilor produsului în limba română și mâine vom emite instrucțiunile pentru vaccinarea copiilor pentru această grupă de vârstă, așa încât mai mult ca sigur pe 2 va începe vaccinarea și în România pentru această grupă de vârstă.”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Marți ar urma să fie gata și lucrările la platforma online, pentru a le da posibilitatea părinților să-și programeze copiii la imunizare.

Adolescenții pot merge și direct la centrele de vaccinare cu serul de la Pfizer:

„Mâine, dacă intră cineva să facă programare, poate să facă acest lucru cu o întârziere de 24 de ore, deci prima zi de programare va fi miercuri, însă părinții au posibilitatea de prezentare directă în centrele de vaccinare. Este important de precizat câteva aspecte: centrele de vaccinare vor doar cele care vor avea vaccin de la compania Pfizer, desemenea se pot prezenta în centrele de tip drive-thru.”

Comirnaty este un vaccin pentru prevenirea bolii coronavirusului 2019 (COVID-19) folosit până acum la persoanele cu vârsta de cel puțin 16 ani. Comirnaty conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) care cuprinde instrucțiuni pentru producerea unei proteine din SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Comirnaty nu conține virusul în sine și nu poate cauza COVID-19. Comirnaty se administrează sub formă de două injecții, de obicei în mușchiul din partea superioară a brațului, la interval de 3 săptămâni.

Articole similare

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată (DOCUMENT)

Dacă îți faci planurile de vacanță, e bine să afli că în România lista țărilor cu risc epidemiologic...

Guvernul anunță noi relaxari

Guvernul anunță noi relaxari în contextul epidemiei de coronavirus de la noi. De la 1 iulie, se p...

România nu se grăbeşte cu paşaportul COVID

România nu se grăbeşte cu paşaportul COVID, adică acel document care-ți permite circulația liberă în...