Confidenţialitate

Vaccinarea copiilor între 12-15 ani va începe cel mai probabil miercuri, 2 iunie

NEWS
share

Vaccinul Pfizer (Comirnaty), aprobat săptămâna trecută de Agenția Europeană a Medicamentului și pentru  grupa de vârstă 12-15 ani, va fi cel folosit în România din 2 iunie.

„Mâine vom avea și pe platforma ANM-ului publicat rezumatul caracteristicilor produsului în limba română și mâine vom emite instrucțiunile pentru vaccinarea copiilor pentru această grupă de vârstă, așa încât mai mult ca sigur pe 2 va începe vaccinarea și în România pentru această grupă de vârstă.”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Marți ar urma să fie gata și lucrările la platforma online, pentru a le da posibilitatea părinților să-și programeze copiii la imunizare.

Adolescenții pot merge și direct la centrele de vaccinare cu serul de la Pfizer:

„Mâine, dacă intră cineva să facă programare, poate să facă acest lucru cu o întârziere de 24 de ore, deci prima zi de programare va fi miercuri, însă părinții au posibilitatea de prezentare directă în centrele de vaccinare. Este important de precizat câteva aspecte: centrele de vaccinare vor doar cele care vor avea vaccin de la compania Pfizer, desemenea se pot prezenta în centrele de tip drive-thru.”

Comirnaty este un vaccin pentru prevenirea bolii coronavirusului 2019 (COVID-19) folosit până acum la persoanele cu vârsta de cel puțin 16 ani. Comirnaty conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) care cuprinde instrucțiuni pentru producerea unei proteine din SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Comirnaty nu conține virusul în sine și nu poate cauza COVID-19. Comirnaty se administrează sub formă de două injecții, de obicei în mușchiul din partea superioară a brațului, la interval de 3 săptămâni.

Articole similare

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...

România a modificat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autoritățile române.35 de state s...

Line-up complet Electric Castle 2021! 250 de artiști din 23 de țări vin la EC_Special

Potrivit organizatorilor, ediția specială Electric Castle din august pune în prim-plan diversitatea ...