Confidenţialitate

Vacanță în Bulgaria? De ce ai nevoie la graniță

NEWS
share

De mai bine de un an, în Bulgaria starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la data de 31 iulie 2021.

Vrei să-ți faci vacanța în Bulgaria sau plănuiești doar o vizită scurtă peste graniță, în Bulgaria? Oricare ar fi planurile tale, e bine de știut că acum circuli mult mai simplu în Bulgaria, fără să mai fie nevoie de prezentarea unui test negativ, certificat de vaccinare sau intrarea într-o perioadă de carantină. Restricțiile din Bulgaria au fost ridicate, la finalul lunii mai, după discuţii cu reprezentanţii din industria Turismului.

Cum în ultima perioadă regulile s-au tot schimbat, e bine ca înainte să pleci în Bulgaria să verifici ultimele condiții pe site-urile oficiale, iar Ministerul Afacerilor Externe menține o pagină în română cu date la zi: https://www.mae.ro/travel-conditions/3677.

Toate persoanele care se află în spații publice închise în Bulgaria (ex. mijloace de transport public, unități medicale și de sănătate, farmacii, magazine optice, centre naționale pentru probleme de sănătate publică, instituții administrative și alte locuri, în care sunt deserviți sau au acces cetățenii, gări feroviare și stații de autobuz, aeroporturi, stații de metrou, centre comerciale, biserici, mănăstiri, lăcașuri de cult, muzee și altele) sunt obligate să poarte o mască de protecție, de unică sau multiplă folosință, care să acopere nasul și bărbia.

Toate persoanele care se află în spații publice deschise aglomerate și în care este imposibilă păstrarea distanței fizice de 1,5 metri sunt obligate să poarte o mască de protecție, de unică sau multiplă folosință, care să acopere nasul și bărbia.

ILUSTRAȚIE: Damian Kamp / Unsplash

Articole similare

Travel Insights with Google. Cel mai mare interes în căutări pentru a călători în România vine din G...

Căutările pe Google din ultima perioadă sunt un mesaj clar: oamenii sunt nerăbdători să călătorească...

De când am putea merge în Franța fără test PCR negativ, dacă suntem vaccinați

Am putea merge în Franța fără test PCR negativ, dacă suntem complet vaccinați. S-ar putea întâmp...

Vacanță în Grecia? De ce ai nevoie la graniță

Dacă plănuiești o vacanță în Grecia, verifică cu atenție ultimele recomandări și mai ales cerințe fo...