Confidenţialitate

Vacanță în Bulgaria? De ce ai nevoie la graniță

NEWS
share

De mai bine de un an, în Bulgaria starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la data de 31 iulie 2021.

Vrei să-ți faci vacanța în Bulgaria sau plănuiești doar o vizită scurtă peste graniță, în Bulgaria? Oricare ar fi planurile tale, e bine de știut că acum circuli mult mai simplu în Bulgaria, fără să mai fie nevoie de prezentarea unui test negativ, certificat de vaccinare sau intrarea într-o perioadă de carantină. Restricțiile din Bulgaria au fost ridicate, la finalul lunii mai, după discuţii cu reprezentanţii din industria Turismului.

Cum în ultima perioadă regulile s-au tot schimbat, e bine ca înainte să pleci în Bulgaria să verifici ultimele condiții pe site-urile oficiale, iar Ministerul Afacerilor Externe menține o pagină în română cu date la zi: https://www.mae.ro/travel-conditions/3677.

Toate persoanele care se află în spații publice închise în Bulgaria (ex. mijloace de transport public, unități medicale și de sănătate, farmacii, magazine optice, centre naționale pentru probleme de sănătate publică, instituții administrative și alte locuri, în care sunt deserviți sau au acces cetățenii, gări feroviare și stații de autobuz, aeroporturi, stații de metrou, centre comerciale, biserici, mănăstiri, lăcașuri de cult, muzee și altele) sunt obligate să poarte o mască de protecție, de unică sau multiplă folosință, care să acopere nasul și bărbia.

Toate persoanele care se află în spații publice deschise aglomerate și în care este imposibilă păstrarea distanței fizice de 1,5 metri sunt obligate să poarte o mască de protecție, de unică sau multiplă folosință, care să acopere nasul și bărbia.

ILUSTRAȚIE: Damian Kamp / Unsplash

Articole similare

Paște 2022: Minivacanță de patru zile în luna aprilie

Salariații din țara noastră, fie că vorbim despre cei angajați la stat sau despre cei din mediul pri...

Klaus Iohannis: „Toți elevii vor intra două săptămâni în vacanță”

De luni vor începe două săptămâni de vacanță pentru toți elevii, iar masca devine obligatorie peste ...

Bulgaria elimină orice restricție pentru români până la sfârșitul sezonului

Guvernul Bulgariei a anunțat o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul țării v...