UNICEF face un apel la solidaritate

NEWS
share

UNICEF în România lansează campania „Salvează vieți în siguranță” în vederea strângerii de fonduri destinate achiziționării de echipamente de protecție specială pentru profesioniștii din domeniul serviciilor de asistență socială și medicală, servicii esențiale pentru copiii vulnerabili din România și familiile lor, precum și pentru sprijinul pe termen lung necesar acestor profesioniști.

UNICEF face un apel către români pentru a sprijini acest demers și a dona 2 euro lunar prin trimiterea unui SMS cu textul COPIL la numărul 8844. Numărul este valabil în rețelele Digi Mobil, Orange România, Telekom Romania Mobile și Vodafone România. După trimiterea SMS-ului cu textul COPIL la 8844 și confirmarea donației, contravaloarea celor 2 euro se va regăsi pe factura de telefonie lunară. În cazul cartelelor PrePay, suma se retrage din creditul cartelei.

„Pentru copiii din comunitățile dezavantajate și familiile lor, prezența în teren a asistenților medicali comunitari, a mediatorilor sanitari și lucrătorilor sociali este esențială. În contextul acestei pandemii, copiii vulnerabili sunt expuși unor riscuri și mai mari, cum ar fi separarea de familie, lipsa accesului la servicii medicale, abuz, neglijență.

De aceea, profesioniștii din teren au nevoie urgentă de protecție și de echipamente speciale, care să le permită să-și desfășoare munca în condiții de siguranță atât pentru ei, cât și pentru copiii pe care îi ajută”, a declarat Pieter Bult, reprezentatul UNICEF în România.

Cu sumele strânse în urma campaniei, UNICEF va achiziționa echipamente de protecție pentru profesioniștii din prima linie de la Supply Division din Copenhaga: măști și mănuși de protecție, ochelari și costume de protecție, precum și termometre cu infraroșu și va asigura sprijinul pe termen lung necesar atât profesioniștilor, cât si copiilor vulnerabili si familiilor acestora pentru a accesa servicii de sănătate, educație și protecție socială. Deja, UNICEF a trimis în zeci de comunități din Bacău dezinfectanți si mănuși de protecție.

Donațiile se pot face și online, prin intermediul paginii https://www.unicef.ro/doneazapentrucopii/siguranta. Și companiile pot sprijini UNICEF să ajute copiii, direcționând către organizație, fără niciun cost suplimentar, o parte din impozitul pe profit datorat statului sau alte sume.

La nivel global, regional și de țară, UNICEF își coordonează intervențiile de implicare a comunității cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și a emis recomandări pentru prevenirea răspândirea epidemiei și reducerea efectelor negative ale măsurilor de limitare a acesteia. De asemenea, mobilizează guvernele cheie, partenerii locali și agențiile din sectorul privat pentru extinderea, coordonarea și intensificarea mesajelor media și a intervențiilor de implicare a comunității.

În România, UNICEF este în contact strâns cu OMS, autorități naționale (inclusiv cu Ministerul Sănătății și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții – ANDPDCA), regionale (Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcțiile de Sănătate Publică), cu autoritățile locale, pentru a monitoriza îndeaproape situația, precum și cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Împreună cu parteneri de la nivel național, regional și local, UNICEF realizează o Analiză Rapidă a situației astfel încât să poată oferi sprijin copiilor și familiilor din comunitățile vulnerabile în care lucrează și nu numai. UNICEF a dezvoltat și continuă să dezvolte și să distribuie o serie de materiale de comunicare dedicate copiilor și părinților cu scopul de a-i ajuta să se protejeze mai bine pe ei înșiși și pe cei dragi, pentru a preveni răspândirea virusului, recomandări pentru părinți cu privire la modul de a discuta situația actuală cu copiii lor și idei pentru copii cu privire la modul de petrecere a acestei vacanțe neprevăzute. Toate aceste materiale sunt disponibile pe site-ul UNICEF în România.

FOTO: Adrian Câtu

Articole similare

Smiley, mesaj către copii: „Viața voastră e doar a voastră. Evitați să vă trăiți viața pentru alții!...

Ambasadorul Național pentru UNICEF, Smiley, a fost marți la Brașov în mijlocul copiilor care benefic...

David Beckham și-a donat contul de Instagram unei doctorițe din Harkov care a postat imagini din mat...

David Beckham a predat controlul asupra contului său de Instagram unui medic ucrainean care lucrează...

Lista organizațiilor unde se pot face donații în bani pentru refugiații Ucrainieni

Sunt tot mai multe modalități prin care poți dona pentru refugiații din Ucraina. Dacă vrei să ajuți,...