Confidenţialitate

Un profesor din Suceava a alergat după un elev cu mopul prin clasă

CoolNews, Viral
share

Un profesor de limba franceză, care predă la Școala Generală din comuna Grămeşti, judeţul Suceava, este cercetat disciplinar după ce a fost filmat de elevi în timp ce amenința cu mopul și alerga prin clasă un băiat din clasa a șaptea.

Din primele date din anchetă, se pare că elevul de clasa a șaptea a agitat o sticlă cu apă minerală, a vărsat apă pe jos și a încercat să bea direct din sticlă pentru a-i opri curgerea, apoi a fost apostrofat de dascăl, deoarece nu avea la oră cartea de franceză.

Advertisement

Profesorul de franceză a pus mâna pe mop și a fugărit un elev prin sala de clasă. S-a întamplat la școala Grămești a județului Suceava. Mulți au întrebat: Ce a făcut copilul? Nimic neobișnuit și nespecific vârstei. Am stat de vorbă cu el. Este un copil încercat de viață. I-a ars casa care și așa stătea să pice și niște oameni buni au pus mână de la mână și au reușit o minune. I-au construit o nouă casă. Băiatul este crescut doar de tată, pentru că părinții au divorțat. Ce face școala pentru acest copil? Mai nimic. Pentru că nu are psiholog. Pentru că profesorii sunt prea ocupați cu problemele lor. Pentru că fiecare își vede de viața lui și nimeni nu se întreabă de ce un puști de clasa a VII -a își mai varsă nervii și pe la școală? Ei, dragii mei, aceasta este încă o problemă a sistemului educațional, care nu oferă șanse egale elevilor. Să se fi născut la oraș, băiatul fugărit cu mopul avea șanse să ajungă pe mâna unui psiholog școlar care ar fi putut să îl ajute să își stingă furia.Cât despre domnul care face educație cu mopul, este un profesor de franceză care nu își poate potoli clasa. Oare câți mai sunt că el? Mulți. Prea mulți. Iată încă o problemă reală a sistemului de învățământ. Domnul profesor a fost cercetat și sancționat disciplinar de trei ori în ultimii ani. Ba că nu a ajuns pe la ora, ba că a vorbit urât. Acum a ajuns iar la comisia de disciplină și nu pot să nu mă întreb de ce sporul de solicitare neuropsihică nu îl calmează? Doar a primit și el zece la sută la salariu. Iată încă o problemă. Nu totul se rezolvă cu bani.Toată povestea o găsiţi dacă accesaţi link-ul de mai jos. https://adevarul.ro/locale/suceava/video-profesor-filmat-fugarind-elev-mopul-clasa-l-a-pus-sterga-jos-fata-colegii-lui-l-a-lovit-1_5c485c12df52022f75eb1537/index.html

Publicată de Oana Șlemco pe Miercuri, 23 ianuarie 2019

Articole similare

Suceava: O asociație de proprietari a cumpărat din banii locatarilor pungi pentru congelator şi bure...

Un raport de control al Primăriei Suceava a descoperit că Asociaţia de proprietari nr.24, din oraş, ...

Variantă nou de SARS-COV-2 descoperită la Suceava

O nouă variantă de SARS-COV-2 a fost descoperită în țara noastră, la Suceava. Este o mutație a tu...

Suceava: Doi polițiști au trezit un întreg cartier vorbind prin stație, în timp ce spălau maşina, du...

Un echipaj de Poliţie a spălat autospeciala după miezul nopţii, la o spălătorie self-wash din cartie...