Un ceas deștept care se încarcă de la căldura corpului? Yup, îl vrem!

Tech
share

Deși, teoretic, ar trebui să ne facă viața mai ușoară, ceasurile inteligente sau așa numitele smartwatches vin și cu câteva dezavantaje: o viață scurtă a bateriei, care de cele mai multe ori nu ține device-ul în viață până la finalul zilei. Până ca tehnologia să ne permită o capacitate mult mai mare înghesuită între niște dimensiuni din ce în ce mai mici, producătorii sunt nevoiți să se fie inventivi pentru că nimeni nu-și dorește un device la purtător alimentat de o baterie de mașină.

Și cum o parte din energia generată de corpul uman se tranformă în căldură, era de așteptat să apară smartwatch-ul care să folosească această sursă de alimentare.

Matrix PowerWatch folosește micro-tehnologii termoelectrice pentru a transorma căldura umană în energie electrică. Practic, atâta vreme cât corpul este cald ceasul se încarcă. Deci până când dăm colțul. Sau ne prinde vreo avalanșă sub nămeți. Sau ne taie RADET-ul alimentarea cu apă caldă.

Pe lângă faptul că „nu moare” niciodată și că arată ora, Matrix PowerWatch îți spune cu precizie câte calorii ai consumat (în timp real), îți monitorizează somnul și îți numără pașii făcuți. Arată binișor, pare robust (e construit din aluminiu pentru a face căt mai eficient transferul de căldură dintre corp și ceas) iar prețul începe de la 170 USD (mai scoți din buzunar încă 30 USD pentru transportul până la noi).

Pare un urmaș modern al ceasului automatic 🙂

Articole similare

Tamagotchi se întoarce (VIDEO)

Nostalgic? Tamagotchi se întoarce, după mai bine de 25 de ani. Dacă nu ai idee ce este un tamagotch...

Studiu: Românii vor electronice smart, dar nu au bani ca să le cumpere

Potrivit Reveal Marketing Research, 79% dintre români afirmă că preţul este principalul criteriu de ...

A apărut tirbușonul electric - deschide automat până la 70 de sticle cu o singură încărcare a bateri...

Tirbuşonul electric vine la pachet cu un cuţit de tăiat folia metalică. Se încarcă folosind u...