Confidenţialitate

Studiu: Românii vor electronice smart, dar nu au bani ca să le cumpere

NEWS
share

Potrivit Reveal Marketing Research, 79% dintre români afirmă că preţul este principalul criteriu de alegere a electrocasnicelor. Performanţa se află pe locul al doilea ca importanţă, fiind menţionată de către 61% dintre respondenţi, scrie Mediafax.ro.

Studiul a arătat că 77% dintre români ar cumpăra electrocasnice smart, însă preţurile ridicate sunt o barieră în decizia de cumpărare. Majoritatea consumatorilor (79%) aleg electrocasnice în funcţie de preţ, în timp ce performanţa este pe locul al doilea ca importanţă. În schimb, românii sunt dispuşi să aleagă branduri premium pentru electrocasnice precum maşina de spălat rufe, TV sau espressorul de cafea.

Deşi peste jumătate dintre români declară că aleg în funcţie de performanţă, doar 19% spun că ar achiziţiona brandurile mai scumpe şi consideră că merită să investească în calitatea ridicată a produselor. Maşina de spălat (rufe) (32%), televizorul (33%) şi espressorul de cafea (25%) sunt principalele electrocasnice pentru care respondenţii ar fi dispuşi să plătească mai mult pentru a se bucura de o calitate mai bună.

Mai mult de jumătate dintre români (53%) declară că ar alege branduri cu preţuri de mijloc, considerând că este important să găsească un echilibru între preţ şi calitate. Consumatorii caută astfel de mărci, în special pentru produse precum: aspiratoare (64%), aragazuri (60%), frigidere (60%), cuptoare cu microunde (60%) sau blendere (59%). Această tendinţă se reflectă şi în criteriile cele mai relevante în decizia de cumpărare a românilor.

Doar 15% dintre respondenţi declară că ar opta pentru mărci mai ieftine şi nu consideră că merită să investeşti foarte mult în aceste produse. Mixerul (22%), foehnul (22%), fierul de calcat (20%) sau hota (17%) sunt produse pentru care românii ar sacrifica o calitate ridicată pentru a putea plăti un preţ mai mic.

Articole similare

Un șofer a aruncat un plic cu sute de mii de euro în altă mașină, în trafic, în București (AUDIO)...

Poliţiştii de la Secţia 1 din Capitală au observat luni că un şofer s-a apropiat de altă maşină, în ...

Tamagotchi se întoarce (VIDEO)

Nostalgic? Tamagotchi se întoarce, după mai bine de 25 de ani. Dacă nu ai idee ce este un tamagotch...

Ciugud și-a făcut monedă virtuală: CIUGUban

Ciugud, din județul Alba, este comuna aia despre care s-a tot vorbit pentru că a tot inovat cu ajuto...