Studiu: Românii vor electronice smart, dar nu au bani ca să le cumpere

NEWS
share

Potrivit Reveal Marketing Research, 79% dintre români afirmă că preţul este principalul criteriu de alegere a electrocasnicelor. Performanţa se află pe locul al doilea ca importanţă, fiind menţionată de către 61% dintre respondenţi, scrie Mediafax.ro.

Studiul a arătat că 77% dintre români ar cumpăra electrocasnice smart, însă preţurile ridicate sunt o barieră în decizia de cumpărare. Majoritatea consumatorilor (79%) aleg electrocasnice în funcţie de preţ, în timp ce performanţa este pe locul al doilea ca importanţă. În schimb, românii sunt dispuşi să aleagă branduri premium pentru electrocasnice precum maşina de spălat rufe, TV sau espressorul de cafea.

Deşi peste jumătate dintre români declară că aleg în funcţie de performanţă, doar 19% spun că ar achiziţiona brandurile mai scumpe şi consideră că merită să investească în calitatea ridicată a produselor. Maşina de spălat (rufe) (32%), televizorul (33%) şi espressorul de cafea (25%) sunt principalele electrocasnice pentru care respondenţii ar fi dispuşi să plătească mai mult pentru a se bucura de o calitate mai bună.

Mai mult de jumătate dintre români (53%) declară că ar alege branduri cu preţuri de mijloc, considerând că este important să găsească un echilibru între preţ şi calitate. Consumatorii caută astfel de mărci, în special pentru produse precum: aspiratoare (64%), aragazuri (60%), frigidere (60%), cuptoare cu microunde (60%) sau blendere (59%). Această tendinţă se reflectă şi în criteriile cele mai relevante în decizia de cumpărare a românilor.

Doar 15% dintre respondenţi declară că ar opta pentru mărci mai ieftine şi nu consideră că merită să investeşti foarte mult în aceste produse. Mixerul (22%), foehnul (22%), fierul de calcat (20%) sau hota (17%) sunt produse pentru care românii ar sacrifica o calitate ridicată pentru a putea plăti un preţ mai mic.

Articole similare

[BREAKFAST] Banii reprezintă principala sursă de conflict pentru 8 din 10 români

Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. 8 din 10 români spun că banii reprezintă principalul motiv ...

[BREAKFAST] Primăria care a decis să le ofere 1000 de euro tuturor celor cu venituri mici. Viața oam...

Austin a fost primul oraș din Texas care a lansat un program de venit garantat finanțat de contribua...

[BREAKFAST] Doi români au furat peste 80.000 de euro din bancomate cu furculița. Ce s-a întâmplat cu...

Doi români au fost arestați și condamnați în Franța, după ce au furat peste 80.000 de euro din banco...