Confidenţialitate

UE se pregătește să dea undă verde pentru un al patrulea vaccin, produs de Johnson & Johnson. Câte doze ar primi România

NEWS
share

Uniunea Europeană se pregătește să dea undă verde pentru un al patrulea vaccin, cel produs de compania Johnson & Johnson.

Avizul Agenţiei Europeane a Medicamentului ar putea veni la jumătatea lunii martie… iar din aprilie este aşteptat şi în România.

Avantajul acestuia este că se face o singură doză, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

România ar urma să primească 8 milioane de doze din vaccinul Johnson & Johnson.

Conform companiei Johnson&Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Vaccinul produs de Johnson&Johnson nu necesită condiții speciale de depozitare și este suficientă administrarea unei singure doze.

Acesta folosește un virus de răceală obișnuită, adică adenovirusul tip 26, pentru a introduce proteine ale coronavirusului în celule și a declanșa un răspuns imunitar.

La sfârșitul lunii ianuarie, compania preciza că, în urma studiilor făcute la nivel global, s-a constatat că vaccinul are o eficiență de 85 % în prevenirea unor forme grave de COVID-19.

FOTO: Unsplash Hakan Nural

Articole similare

OMS: Nu este nevoie de vaccinare imediată împotriva variolei maimuţei

OMS nu crede că apariţia variolei maimuţelor în Europa şi America de Nord necesită vaccinări în masă...

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, în dialog exclusiv cu Oana Tache pe care o auzi ...

Din 2018, Oana Tache s-a alăturat ca voluntar campaniilor Parlamentului European și promovează activ...

Noi posibile efecte secundare la 4 vaccinuri anti-Covid

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă introducerea unor noi posibile efecte secundar...