Confidenţialitate

UE se pregătește să dea undă verde pentru un al patrulea vaccin, produs de Johnson & Johnson. Câte doze ar primi România

NEWS
share

Uniunea Europeană se pregătește să dea undă verde pentru un al patrulea vaccin, cel produs de compania Johnson & Johnson.

Avizul Agenţiei Europeane a Medicamentului ar putea veni la jumătatea lunii martie… iar din aprilie este aşteptat şi în România.

Avantajul acestuia este că se face o singură doză, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

România ar urma să primească 8 milioane de doze din vaccinul Johnson & Johnson.

Conform companiei Johnson&Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Vaccinul produs de Johnson&Johnson nu necesită condiții speciale de depozitare și este suficientă administrarea unei singure doze.

Acesta folosește un virus de răceală obișnuită, adică adenovirusul tip 26, pentru a introduce proteine ale coronavirusului în celule și a declanșa un răspuns imunitar.

La sfârșitul lunii ianuarie, compania preciza că, în urma studiilor făcute la nivel global, s-a constatat că vaccinul are o eficiență de 85 % în prevenirea unor forme grave de COVID-19.

FOTO: Unsplash Hakan Nural

Articole similare

Noi posibile efecte secundare la 4 vaccinuri anti-Covid

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă introducerea unor noi posibile efecte secundar...

Ce se întâmplă dacă vii din UK în România

Cine vine din Regatul Unit în România trebuie să stea în carantină. Este singurul stat din Europa...

Coadă la Obor: Oamenii au venit de la prima oră pentru vaccin și trei mici gratis

Noi soluții încearcă să mai crească ritmul de imunizare. Astăzi, în București, se deschide „Carav...