Confidenţialitate

UE se pregătește să dea undă verde pentru un al patrulea vaccin, produs de Johnson & Johnson. Câte doze ar primi România

NEWS
share

Uniunea Europeană se pregătește să dea undă verde pentru un al patrulea vaccin, cel produs de compania Johnson & Johnson.

Avizul Agenţiei Europeane a Medicamentului ar putea veni la jumătatea lunii martie… iar din aprilie este aşteptat şi în România.

Avantajul acestuia este că se face o singură doză, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

România ar urma să primească 8 milioane de doze din vaccinul Johnson & Johnson.

Conform companiei Johnson&Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Vaccinul produs de Johnson&Johnson nu necesită condiții speciale de depozitare și este suficientă administrarea unei singure doze.

Acesta folosește un virus de răceală obișnuită, adică adenovirusul tip 26, pentru a introduce proteine ale coronavirusului în celule și a declanșa un răspuns imunitar.

La sfârșitul lunii ianuarie, compania preciza că, în urma studiilor făcute la nivel global, s-a constatat că vaccinul are o eficiență de 85 % în prevenirea unor forme grave de COVID-19.

FOTO: Unsplash Hakan Nural

Articole similare

6.400 de persoane au făcut luni rapelul cu AstraZeneca. Emil Boc printre ele

6.400 de persoane au făcut, ieri, rapelul cu vaccinul AstraZeneca. Printre acestea și primarul Cl...

UK: 75% dintre adulți s-au vaccinat. Liber la pub de azi, număr de rezervări record

Englezii au liber la pub de astăzi. Localurile se deschid după aproape 4 luni de carantină. Va...

Putem merge ca turiști în Italia din iunie. Care sunt condițiile

Putem merge ca turiști în Italia din luna iunie, pentru că țara se deschide, a declarat aseară premi...