Confidenţialitate

Trupa sud-coreeană BTS riscă să fie înrolată obligatoriu în armată

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Armata din Coreea de Sud este pe cale să obțină șapte noi recruți talentați: membrii supergrupului K-pop BTS. Un oficial de rang înalt a spus ieri că ar fi „de dorit” ca vedetele să participe la serviciul obligatoriu al națiunii de +18 luni, pentru a asigura corectitudinea.

Există scutiri care permit termene mai scurte pentru sportivi (cum ar fi celebrul fortbalist Son Heung-min) și muzicienii clasici, dar nu există niciuna pentru artiștii K-pop. Cel puțin nu încă, deși un proiect de lege a fost propus în septembrie.

Guvernul nu i-a lăsat pe membri trupei BTS să fie recrutați până acum. În 2020, când Jin, cel mai în vârstă membru al grupului se apropia de limita de 28 de ani, legiuitorii au adoptat o lege (cunoscută în mod popular sub numele de „legea BTS”) care a revizuit Legea privind serviciul militar al națiunii pentru a lăsa vedetele K-pop să aștepte până când vor împlini 30 de ani.

De ce sunt parlamentarii fani? Îndrăgita trupă nu este doar o sursă de putere fiabilă pentru a promova țara în întreaga lume, ci este și o forță economică majoră.

Înainte ca pandemia să stopeze concertele în 2020 și înainte ca trupa să se oprească pentru proiecte solo în această vară, se estima că BTS va contribui cu 3,6 miliarde de dolari la economia coreeană (pe an), făcând participarea sa aproximativ egală cu cea a 26 de companii medii.

Ce urmează? Ministrul Culturii din Coreea a declarat că decizia va veni înainte de împlinirea a 30 de ani a lui Jin, în decembrie.

 

sursa foto: Morning Brew

Articole similare

BTS & Ed Sheeran, cele mai multe premii la MTV EMA 2021. Vezi aici lista completă a câștigătorilor...

BTS și Ed Sheeran au făcut istorie la MTV EMA 2021, una dintre cele mai importante gale de premiere ...

Ed Sheeran invitat surpriză la concertul Coldplay din Londra

Coldplay și Ed Sheeran și-au unit forțele pentru un super concert care a avut loc marți seară în Lon...

Copiii din China vor avea voie să se joace pe calculator doar 3 ore pe săptămână

În timp ce în România, jocurile pe calculator au fost recunoscute ca sport, se pare că în alte țări ...