[BREAKFAST] Țara în care bărbații sunt încurajați cu bani pentru a face copii. Pot primi până la 730 de dolari

CoolNews, NEWS
share

Într-o încercare de a combate scăderea ratei natalității, Coreea de Sud a introdus o măsură inedită menită să încurajeze bărbații să contribuie la creșterea populației. Statul oferă până la 730 de dolari bărbaților care sunt dispuși să își facă o operație de inversare a vasectomiei, cunoscută sub denumirea de vasovasostomie.

Această măsură vine în contextul unei crize demografice acute, cu o rată a natalității în scădere constantă, care pune presiune pe economia și pe sistemele sociale ale țării. Prin oferirea acestui stimulent financiar, autoritățile speră să motiveze mai mulți bărbați să reconsidere posibilitatea de a avea copii.

Operația de vasovasostomie este un procedeu chirurgical prin care se anulează efectele unei vasectomii, permițând astfel restabilirea fertilității. În ciuda costurilor și a complexității procedurii, stimulentul financiar oferit de stat ar putea să determine mai mulți bărbați să opteze pentru această soluție.

„Este o măsură necesară în contextul declinului demografic cu care ne confruntăm,” a declarat un oficial guvernamental. „Trebuie să găsim soluții creative pentru a încuraja natalitatea și a asigura un viitor stabil pentru națiunea noastră.”

Aceasta inițiativă face parte dintr-un set mai larg de politici publice menite să sprijine familiile și să promoveze creșterea numărului de nou-născuți, inclusiv subvenții pentru îngrijirea copiilor și facilități pentru părinți.

Rămâne de văzut cât de eficientă va fi această măsură în inversarea tendinței de scădere a natalității, dar guvernul sud-coreean speră că aceste stimulente vor avea un impact pozitiv asupra ratei de fertilitate a populației.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Activități pentru copii și părinți de 1 Iunie: Sărbătorește Ziua Copilului alături de cei mici...

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită pe 1 iunie, este o ocazie minunată pentru părinți să pe...

[BREAKFAST] „Grăsimea Fericită” atacă bărbații după căsătorie. Rata de obezitate crește cu 2,5%...

Un fenomen numit „Grăsime Fericită” atacă bărbații după căsătorie, arată mai multe studii efectuate ...

[BREAKFAST] Ce determină trei sferturi dintre bărbaţi să regrete că s-au căsătorit?

Regreţi că te-ai căsătorit? Fericirea nunţii durează până când oamenii încep să se întrebe dacă au l...