Confidenţialitate

„#treiculoricunoscpelume”, un vers din imnul României comuniste, transmis de Gabriela Firea

CoolNews, Viral
share

Primarul Capitalei pare nostalgic și a uitat că „#treiculoricunoscpelume” este un vers din imnul României comuniste, așa că de Ziua Drapelului s-a gândit că este oportun să adauge acest hashtag unei postări de pe pagina ei de Facebook.

De ziua drapelului, Gabriela Firea a postat pe pagina sa de facebook un text care se încheie cu sintagma #treiculoricunoscpelume.

Cele cinci cuvinte sunt primul vers din imnul comunist al Republicii Socialiste România, conduse de Nicolae Ceușescu.

Sintagma „trei culori cunosc pe lume”, postată de Gabriela Firea la finalul textului, este precedată de # ceea ce poate însemna că ea a urmărit ca folosirea acestei expresii să nu treacă neobservată pe Facebook. Și așa a fost!

„Trei culori” a fost imnul României comuniste din 1977 până la Revoluție, perioadă în care țara a fost condusă de Nicolae Ceaușescu.

Textul original al cântecului patriotic ”Trei culori” a fost compus de Ciprian Porumbescu însă el a fost modificat în epoca dictatorului.

În aceeași postare, primarul general al Capitalei scrie că ”cele trei culori ale drapelului național, roșu, galben și albastru unesc trecutul, prezentul și viitorul românilor”.

Mai merge o observație – Drapelul României este un tricolor albastru, galben, roşu, având culorile dispuse în benzi verticale, de dimensiuni egale (Vezi LEGEA Nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema României), așa că primarul a gafat și la ordinea culorilor de pe steagul național.

Articole similare

Viral: Cum dansează Gabriela Firea și soțul său pe "Jerusalema" - VIDEO

"Jerusalema Challenge" i-a cuprins și pe politicienii din România. https://www.youtube.com/watch?...

Gabriela Firea, virală: „Ştiu că ne credeți pe toți proști! Dar nu uitați că suntem mulți!”...

Gabriela Firea, într-o încercare de a combate informațiile oficiale privind problemele sanitare din ...

Poliția a înlocuit mesajele pentru populație cu Imnul României, ”Deșteaptă-te, române” - VIDEO...

Echipajele de poliție aflate pe străzi caută să ridice moralul românilor aflați în autoizolare, în c...