Ministrul Firea anunță tichete cadou de 300 de lei pentru bărbați, de ziua lor

CoolNews, NEWS
share

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă un proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor, care este în 19 noiembrie, în condiţiile în care în prezent Codul Fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doar femeilor pe 8 Martie, când este sărbătorită Ziua Internaţională a Femeii.

Firea argumentează că ”egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept”.

Vin cu o veste bună pentru bărbaţii şi băieţii noştri. Am iniţiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie.

Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi. De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaştem şi situaţiile în care domnii sunt dezavantajaţi”, scrie Firea, pe Facebook, precizând că împreună cu echipa sa de a Ministerul Familiei, în colaborare cu specialiştii ANES, propune o modificare a Codului Fiscal ”favorabilă şi domnilor”.

Legea 22/2016 stabileşte ca date oficiale 8 Martie – Ziua Femeii şi 19 noiembrie – Ziua Bărbatului.

Codul Fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnişoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor.

Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda şi domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite.

Singura condiţie este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei.”

sursa foto: Shuttertock

Articole similare

Descoperă cele mai frumoase cadouri pentru ziua de 8 Martie

Ziua de 8 Martie, celebrată în întreaga lume ca Ziua Internațională a Femeii, este un moment special...

[BREAKFAST] „Grăsimea Fericită” atacă bărbații după căsătorie. Rata de obezitate crește cu 2,5%...

Un fenomen numit „Grăsime Fericită” atacă bărbații după căsătorie, arată mai multe studii efectuate ...

5 orașe pe care le poți vizita pentru prețul unui buchet de flori

Este din nou acel moment al anului în care salutăm primăvara cu un ghiocel sau un simbol al noroculu...