Tranzacția anului în lumea sportului: directorul Formula 1 oferă 4 miliarde de euro pentru MotoGP

CoolNews, NEWS
share

Liberty Media, gigantul din spatele Formula 1, este pe cale să facă o mișcare surprinzătoare, punând ochii pe MotoGP. Cu o ofertă de 4 miliarde de euro pe masă, tranzacția ar putea schimba complet peisajul motorsportului. Se pare că Liberty Media urmărește să-și lărgească portofoliul și să devină o forță dominantă în lumea motorsportului, cuprinzând atât cele mai rapide mașini de curse, cât și cele mai spectaculoase motociclete.

Negocierile sunt deja într-un stadiu avansat cu Dorna Sports, compania-mamă a MotoGP, conform informațiilor din Financial Times. Acest pas ar aduce împreună două dintre cele mai prestigioase competiții din lumea sporturilor cu motor. John Malone, magnatul care stă în spatele Liberty Media, pare să fie aproape de un acord cu Dorna Sports, după o luptă strânsă cu alți potențiali cumpărători, inclusiv TKO și Qatar Sports Investments.

În plus, tranzacția nu se rezumă doar la MotoGP, ci include și alte competiții sub umbrela Dorna Sports, precum Campionatul Mondial de Superbike și MotoE. Totuși, această mutare nu este lipsită de provocări, deoarece există reglementări stricte care trebuie respectate, cum ar fi cele impuse de Uniunea Europeană.

Este de așteptat ca un anunț oficial privind tranzacția să fie făcut în săptămânile următoare. Odată ce MotoGP intră sub egida Liberty Media, este posibil să asistăm la o creștere similară cu cea a Formula 1. Aceasta înseamnă o mai mare promovare pe rețelele de socializare și platformele de streaming, în stilul Netflix, aducând competiția în atenția unui public mai larg și mai tânăr.

Cu Formula 1 în creștere continuă, atât din punct de vedere al popularității, cât și al veniturilor, această mutare strategică ar putea fi încă un pas spre consolidarea poziției Liberty Media în lumea motorsportului. Odată cu extinderea portofoliului său, compania ar putea să redefinească întregul peisaj al motorsportului mondial.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Tranzacție uriașă în sport: Proprietarul Formula 1 a cumpărat MotoGP

Într-o tranzacție de proporții uriase, în lumea auto-moto, chiar înainte de Marele Premiu al Japonie...

Ilie Năstase, cântărețul. Celebrul sportiv român își lansează primul disc

În 1987, aflat în plină glorie internațională, tenismenul român Ilie Năstase a primit propunerea de ...

Patul pe care a dormit Cristiano Ronaldo în Ljubljana va fi scos la licitație

Un hotel din Ljubljana a decis să pună la licitație patul pe care a dormit starul fotbalului, Cristi...