Confidenţialitate

Tot ce trebuie să știi despre EXIT Festival dacă vrei să mergi anul viitor – FOTO & VIDEO

CoolNews
share

Pentru prima dată Virgin Radio Romania a mers în țara vecină Serbia la un festival de muzică. Și nu orice festival de muzică, ci la EXIT Festival, declarat Best Major European Festival în 2014. Imaginea și atmosfera festivalului ne-au lovit încă din prima seară, după cum a scris și Maya Sorian, pe care am luat-o cu noi la festival.

Festivalul a debutat în anul 2000 ca un festival al campusului universitar din Novi Sad, un festival care lupta pentru democrație și libertate în serbia. După alegerile din 2000, EXIT s-a mutat în fortăreața Petrovaradin din Novi Sad, unde și-a continuat lupta.

Acum EXIT este un festival anual vizitat în medie de 75 de mii de persoane în fiecare seară, care aduce la fiecare ediție nume mari cerute de poporul sârb. De pildă, anul acesta EXIT i-a adus la Main Stage pe LP, MIGOS, Martin Garrix și David Guetta. Atmosfera la scena principală este mereu una incendiară, indiferent de artistul care performează pe scenă.

Însă EXIT nu este numai despre Main Stage. Vă spunem atât: peste 1000 de artiști pe nu mai puțin de 40 de scene mai mari și mai mici.

A doua scenă ca mărime a festivalului se numește Dance Arena și este chiar o arenă situată între doi pereți ai fortăreței unde predominantă e muzica Techno. Ca să vă faceți o idee despre ce înseamnă Dance Arena, priviți fotografiile de mai jos.

Însă e loc pentru toate gusturile muzicale la EXIT Festival Novi Sad. Fie că ești în căutare de Latino, Heavy Metal, Disco sau Reggae. De fapt, ăsta e și motivul pentru care EXIT este premiat ori de câte ori se organizează o competiție. Festivalul inspiră și expiră libertate și diversitate. Există chiar și o scenă de Silent Disco, un loc cu doi DJ unde îți este înmânată o cască și dacă muzica unuia dintre DJ nu-ți place, ești liber să schimbi canalul.

Care e diferența dintre festivalurile românești și EXIT?

E simplu! EXIT Festival se concentrează mai mult pe muzică și mai puțin pe mâncare sau activări ale brand-urilor. Probabil îți va lua ceva timp să te obișnuiești cu asta. Însă nu va fi greu, pentru că e foarte ușor să pici în atmosfera festivalului. În plus, brățara pe care o porți la mâna stângă e folosită doar pentru acces. Pentru băutură și mâncare ești nevoit să-ți cumperi o cartelă separată pe care să o încarci.

Cum e cu cazarea?

Fortăreața Petrovaradin e situată imediat lângă Novi Sad, peste Dunăre. Practic, poți merge pe jos din oraș la festival și treci un pod pentru a ajunge în zona fortăreței. Prețul unei camere de hotel în Novi Sad este mult mai mic decât în București, iar pentru cei care preferă să doarmă în cort există o zonă de camping.

Dacă încă nu v-am convins că EXIT e o experiență „must”, iată un tur de festival făcut de Lucian Popescu în fortăreața Petrovaradin.