Ce am învățat din prima zi de EXIT Festival – FOTO & VIDEO

CoolNews, Energia aia bună, Viral
share

Am plecat de la prima zi de EXIT Festival cu o idee bine întipărită în minte: acest festival este despre muzică și libertate, dorește să strângă oameni deschiși la minte și cu chef de distracție. E un loc în care fiecare poate face ce îl face fericit.

Festivalul a început la ora 20.00, odata cu deschiderea porților. Oamenii s-au repezit spre scena principală ca să prinda locuri in față. Se ține într-o fortăreață (fortăreața Petrovaradin) iar ieșirile de urgență sunt denumite “Emergency Escape” (da, pentru că festivalul se numește chiar EXIT așa că…). Există 3 zone de mâncare, 15 scene, iar anul trecut au fost în jur de 75.000 de oameni în fiecare seară. Biletul pe zi costă aproximativ 150 de lei. Abonamentul pe 4 zile costă 590 lei. Există și scene de Heavy Metal, Latino si Reggae, precum și scene de Karaoke și Silent Disco.  Însă cei mai mulți oameni au venit în prima seară pentru LP si MIGOS.

LP a deschis festivalul cu un spectacol de o ora și un public disperat să danseze pe piesele ei. Pe lângă cele cunoscute, a cântat două melodii noi iar la final, “Lost On You” – așteptat cu nerăbdare de public, a facut lumea sa înnebunească. A plecat imediat după, lăsând în urma ei un vibe bun, perfect pentru ceremonia de deschidere, care este un manifest pentru libertate. Scena s-a umplut de balerini și toată muzica folosită a avut legatură cu libertatea. Din când în când, se auzeau lucruri ca “vreau sa fiu liber să iubesc, să mă îmbrac cum vreau, vreau să fiu independent…” “vreau să fiu liber să fiu cine sunt” toate acestea se sfârșesc cu o intrebare pusă pe toate ecranele “tu cine esti?”. Momentul de final a fost un foc de artificii spectacular, care a durat vreo 10 minute, timp in care nimeni nu scotea vreun cuvânt, ca și cum le-a fost tăiată respirația și nu mai exista nimic în lume.

Apoi lumea a început să se răspândească pe la alte scene și la food land, adăugând râsetele oamenilor ca și background pentru puținele locuri în care nu se auzea muzică. La 12:55, MIGOS trebuia sa intre pe Main Stage, unde nu mai aveai loc să te miști nici macar un metru pe langa tine farără să te lovești de cineva. S-au lăsat asteptați iar dupa o oră și jumătate, au intrat pe scenă să cânte hiturile lor.

Festivalul a continuat până dimineață, de la scenă la scenă. Concluzia mea a fost că la EXIT Festival, fiecare persoană își poate găsi locul.

Articole similare

Festivalul de Film de la Cannes: 78 de ani de cinematografie de calitate

Festivalul de Film de la Cannes este unul dintre cele mai prestigioase și celebre festivaluri de fil...

Două filme românești, incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes...

Două filme românești au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la...

INNA, pe scena festivalului Tecate Pa'l Norte din Mexic alături de Imagine Dragons, Kendrick Lamar, ...

INNA este în Mexic pentru a susține un concert în cadrul festivalului Tecate Norte, un eveniment gra...