„Top Gun: Maverick” a devenit primul film al lui Tom Cruise cu încasări de peste 1 miliard de dolari

CoolNews, Filme, NEWS
share

Top Gun: Maverick”, continuarea celebrului film „Top Gun” din 1986, în care Tom Cruise reia rolul lui Pete „Maverick” Mitchell, a depășit pragul de 1 miliard de dolari în încasări la nivel global, potrivit studiourilor Paramount, relatează CNN, citat de digi24.ro

„Maverick” este primul film din cariera de peste 40 de ani a lui Cruise care a atins pragul de 1 miliard de dolari. De asemenea, este al doilea film în topul celor mai mari încasări din istoria Paramount, după „Titanic”, lansat în 1997.

„Maverick” a obținut un record de încasări din primul weekend de la lansare, iar ritmul nu a încetinit prea mult de atunci.

„Este rar să obținem acest tip special de alchimie care creează un adevărat film-eveniment și am fost absolut uimiți de răspunsul global”, a declarat Brian Robbins, președintele și CEO-ul Paramount Pictures, într-un comunicat.

„Maverick” s-a bucurat de o reacție pozitivă de la cei care au văzut filmul, mai ales din partea cumpărătorilor de bilete cu vârsta peste 35 de an. Acest lucru este remarcabil, deoarece acest grup demografic a fost mai reticent să se întoarcă în cinematografe după izbucnirea pandemiei COVID.

De asemenea, este al doilea film de la debutul pandemiei cu încasări globale de 1 miliard de dolari, după „Spider-Man: No Way Home”.

„Să ajungi în clubul de 1 miliard de dolari este o realizare monumentală pentru orice film”, a spus Paul Dergarabedian, analist media senior la Comscor, (SCOR) pentru CNN Business.

„Dar faptul că „Top Gun: Maverick” a ajuns la 1 miliard de dolari în timpul pandemiei este deosebit. A fost filmul perfect la momentul perfect, pentru că a mizat pe una dintre ultimele vedete de cinema de la Hollywood, într-un film care a plăcut din toate punctele de vedere, tuturor catgoriilor de public din întreaga lume”, a adăugat el.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Tom Cruise dă înapoi Globurile de Aur, în semn de protest

Tom Cruise dă înapoi Globurile de Aur, sub formă de protest. Actorul câștigase trei: pentru ...

Tom Cruise returnează toate Globurile de Aur câștigate

Actorul Tom Cruise și-a returnat Globurile de Aur, în semn de protest față de Asociaţia Presei Străi...

Cu ce sumă enormă își vinde Tom Cruise cabana montană din Colorado

Tom Cruise își vinde cabana montană din Colorado și vrea pe ea aproape 40 de milioane de dolari. ...