TIFF aduce ”SCARA”, filmul inspirat din povestea reală a unui actor român, victimă a Mineriadei

CoolNews, Filme
share

”SCARA”, al doilea lungmetraj al regizorului Vlad Păunescu, va avea premiera la TIFF 2021.

Filmul spune povestea lui Andrei, un tânăr venit din provincie la București unde ajunge unul dintre cei mai cunoscuți actori ai generației sale, iar apoi o figură marcantă a Revoluției Române și a evenimentelor din jurul Mineriadelor. Concentrat pe evoluția spirituală a eroului rebel, ”SCARA” reproduce impecabil o epocă: din culisele unui spectacol de teatru legendar al anilor ’80 (Karamazovii, Teatrul Nottara, București), până la presiunea constantă a regimului asupra românilor și la iluzia democrației de după Revoluție.

Distribuția filmului este condusă remarcabil de Eduard Trifa(FOTO), căruia i se alătura și alți actori tineri ca Ana Maria Guran sau Voica Oltean, dar și actori consacrați ca Horațiu Mălăele, Dragoș Galgoțiu (regizor de teatru, aflat la primul rol în film), Ioana Crăciunescu, Alin Panc sau Nicodim Ungureanu.

„Filmul este inspirat din fapte și întâmplări reale derulate pe parcursul a zece ani, ce cuprind trei momente de răscruce din istoria recentă a României. O poveste care disecă viața în profunzime, o punte între trecut, prezent și proiecția într-un viitor de mult așteptat. Andrei, personajul principal, este un rebel care își estompează răbufnirile, la început în alcool, apoi în viața de familie și, în cele din urmă, în credință. Arhitectura emoțională a personajului principal este transpusă cinematic prin lupta cu propriul ego – o lupta crâncenă și fără sfârșit, cu noi provocări, revelații și mai ales îndoieli existențiale.”, spune regizorul Vlad Păunescu.

”SCARA” va avea avanpremiera la TIFF, pe 30 și 31 iulie, în cadrul Zilelor Filmului Românesc și în prezența echipei, iar din toamnă va putea fi urmărit în cinematografele din toată țara

Articole similare

Horațiu Mălăele va primi Premiul de Excelență la Gala de Închidere TIFF.22

Actor, regizor, caricaturist și scriitor, Horațiu Mălăele va primi Premiul de Excelență la Gala de Î...

Actrița Ioana Crăciunescu, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Premiile Gopo 2023

Cariera de peste patru decenii a actriței Ioana Crăciunescu va fi recompensată cu Premiul pentru Înt...

VIDEO Balaur, un film inspirat din fapte reale, cu Mălina Manovici si Alexandru Papadopol

Balaur, lungmetrajul de debut al lui Octav Chelaru, inspirat din evenimente reale, urmărește poveste...