”The Rolling Stones – On Air”, după carte vine și albumul

Muzică
share

The Rolling Stones pregătește lansarea materialului ”On Air”, o colecție rară și mai puțin cunoscută de înregistrări radio, ce au fost realizate chiar în primii ani de existență ai trupei. Opt dintre piesele albumului nu au fost înregistrate și lansate în scop comercial, ci au fost difuzate în cadrul unor show-uri BBC, precum Saturday Club, Top Gear, Rhythm and Blues și The Joe Loss Pop Show, între 1963 și 1965.

Albumul vine după lansarea cărții ”The Rolling Stones – On Air”, scrisă de Richard Havers și publicată de Virgin Books.

Lansat prin Polydor Records pe CD, double CD deluxe edition, heavy-weight vinyl și sub forma unui vinyl special, în ediție limitată, acest album oferă o perspectivă vie și surprinzătoare asupra background-ului formației The Rolling Stones.

Trupa The Rolling Stones a folosit exemple clasice de muzică R&B, precum ”Roll Over Beethoven”, ”Memphis, Tennessee” și ”Beautiful Delilah” (interpretate în varianta originală de Chuck Berry) și le-a imprimat cu energia și unicitatea caracteristice show-urilor The Stones, cu toate că BBC încuraja pe atunci intepretarea originală a single-urilor la modă.

Dintre cele 32 de piese, prima care s-a auzit la radio, după mai puțin de doi ani, a fost ”Come On”, single-ul de debut al grupului și primul interpretat în cadrul show-ului Saturday Club, susținut de legendarul Brian Matthew.

”Come On” este lansat ca primul single al albumului și este acum disponibil în mediul digital. De asemenea, printre titulurile ce se regăsesc pe album sunt incluse și ‘Fannie Mae’ (înregistrat oficial de Buster Brown, în 1959), ”Hi Heel Sneakers” al lui Tommy Tucker și ”Cops And Robbers” al lui Bo Diddley.

Articole similare

Tove Lo zguduie scena pop

Tove Lo preferă o reacție negativă cu privire la piesele sale, decât nicio reacție. "Atât timp cât a...

Justin Timberlake își face singur cadou de ziua lui

Justin Timberlake ne-a dezvăluit care e cel mai mare și frumos cadou pe care și-l poate face. Pe 31 ...

Cum a devenit 50 Cent milionar în bitcoin din greșeală

Rapper-ul 50 Cent a devenit dintr-o dată mai bogat cu 5 milioane de lire sterline. Atunci când staru...