„The Nun” vine la cinema de vineri

CoolNews, Filme
share

Filmul horror realizat în întregime în România, „Călugăriţa: Misterul de la mănăstire”, se lansează de vineri în cinematografele din toată ţara.

Pe numele original „The Nun”, filmul explorează încă un colţ întunecat al universului „The Conjuring”, ale cărui filme au doborât recorduri şi au înspăimântat publicul din toată lumea.

Noul film care şi-a propus să readucă teroarea în cinematografe este regizat de Corin Hardy („The Hallow”) şi produs de James Wan, alături de Peter Safran, cel din urmă fiind responsabil de toate filmele din franciza ,,The Conjuring”. „Călugăriţa: Misterul de la mănăstire” descoperă originile demonului Valac, care şi-a făcut simţită prezenţa malefică pentru prima oară în „The Conjuring 2.”

După ce o tânără călugăriţă de la o mânăstire din România se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat şi o măicuţă novice sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia.

Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, aceştia se vor confrunta cu forţa malefică a calugăriţei demonice, pe care publicul a mai văzut-o în filmele „Trăind printre demoni”. Toate acestea vor transforma mânăstirea într-un câmp de luptă îngrozitor între cei vii şi cei blestemaţi.

În filmul „Călugăriţa: Misterul de la mănăstire” joacă actorul nominalizat la Premiile Oscar, Demian Bichir (cunoscut pentru „A Better Life”) în rolul Părintelui Burke, Taissa Farmiga (cunoscut pentru serialul de televiziune „American Horror Story”) în rolul Maicii Irene, şi Jonas Bloquet (cunoscut pentru „Elle”) în rolul unui sătean de-al locului, Frenchie.

Distribuţia îi include şi pe Charlotte Hope (cunoscută pentru serialul de televiziune „Game of Thrones”) în rolul Măicuţei Victoria, de la mânăstire, pe Ingrid Bisu (cunoscută pentru „Toni Erdmann”) în rolul Măicuţei Oana, şi pe Bonnie Aarons, care a jucat în „The Conjuring 2” în rolul personajului principal.

Hardy a regizat „Călugăriţa: Misterul de la mănăstire” după un scenariu scris de Gary Dauberman (cunoscut pentru filmele „IT”, şi „Annabelle”), şi o poveste de James Wan şi Dauberman. Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter, Dauberman, Michael Clear şi Todd Williams au fost producătorii executivi.

Lui Hardy i s-au alăturat Maxime Alexandre, director de imagine (cunoscut pentru „The Voices”, „Annabelle: Creation”), Jennifer Spence, designer de producţie, (cunoscută pentru „Annabelle: Creation”, „Lights Out”, şi seria „Insidious”), editorii Michel Aller (cunoscut pentru „Lights Out”, „Paranormal Activity: Ghost Dimension”) şi Ken Blackwell (cunoscut pentru „Ouija”, „Friday the 13th”), şi designerul de costume Sharon Gilham (cunoscută pentru serialul de televiziune „Black Mirror”). Muzica a fost compusă de Abel Korzeniowski (cunoscut pentru „Nocturnal Animals”).

Trailer „Călugăriţa: Misterul de la mănăstire”

Articole similare

TIFF2022 caută scenarii horror, în competiția Full Moon Script Contest

Festivalul International de Film Transilvania lansează apelul de înscrieri pentru Full Moon Script C...

Un nou film „Resident Evil” în cinematografe din Noiembrie [VIDEO]

Resident Evil: Welcome to Raccoon City, este numele noului film din celebra serie care va apărea în ...

O nouă trilogie ”The Exorcist”, cu Ellen Burstyn şi Leslie Odom Jr.

Universal vrea să continue povestea din filmul horror ”The Exorcist” într-o trilogie pentru care plă...