Confidenţialitate

Taylor Swift urmează să fie anchetată după ce a fost acuzată de furt

CoolNews, Muzică
share

Un judecător federal a decis joi (9 decembrie) că Taylor Swift trebuie să se prezinte în cadrul unui proces, după ce a fost acuzată că a furat versurile „Shake It Off” dintr-o altă melodie care face referire și la „playas” și „haters”.

Judecătorul Michael W. Fitzgerald a refuzat cererea artistei de a renunța la caz, hotărând că un complet de judecată ar putea decide în cele din urmă dacă hitul ei de top din 2014 a încălcat sau nu, drepturile de autor asupra „Playas Gon’ Play”, o piesă lansată în 2001 de cei de la 3LW.

Deși există „unele diferențe notabile” între cele două melodii, judecătorul a spus că există „suficiente asemănări obiective” încât să nu poată respinge singur cazul. Judecătorul a spus că apărarea lui Swift va prezenta „un argument de încheiere puternic” pentru un eventual proces cu un complet de judecători, dar că ea va trebui totuși să se prezinte în față unuia.

Plângerea împotriva artistei a fost depusă în 2017 de Sean Hall și Nathan Butler, compozitorii care au scris „Playas Gon’ Play”. În melodia din 2001, versul era „playas, they gonna play” și „haters, they gonna hate”; în piesa lui Swift, ea cântă: “‘Cause the players gonna play, play, play, play, play and the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate.”

Shake It Off” a debutat pe locul 1 în Billboard Hot 100 în septembrie 2014 și a staționat pe prima poziție timp de patru săptămâni. În total, cântecul s-a bucurat de 50 de săptămâni în Hot 100, la egalitate cu „You Belong With Me” de la Taylor Swift.

Chiar dacă există unele diferențe notabile între lucrări, există și asemănări semnificative în utilizarea cuvintelor și a secvențelor sau a structurii”, a scris judecătorul. „Deși avocații inculpaților resping cu fermitate ideea că există asemănări substanțiale, Curtea nu este înclinată să crediteze prea mult opiniile lor aici.

În urma deciziei de joi, niciun avocat al lui Taylor Swift nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. De altfel, un avocat al lui Butler a lăudat decizia, spunând că instanța „a făcut ceea ce trebuie”.

 

Articole similare

50 Cent este în proces după o presupusă mărire a penisului. Ce spune judecătorul

Într-o știre pe care nu credeam că o vom mai scrie în 2022, un judecător a refuzat să respingă proce...

[BREAKFAST] Taylor Swift anunță că lucrează la primul ei film. S-a ocupat de tot, inclusiv de regie ...

Fanii Taylor Swift sunt încântați, deoarece este confirmat că vedeta pop va regiza primul ei lungmet...

O femeie cere despăgubiri în valoare de 5 milioane de dolari pentru că mâncarea ei nu se încâlzește ...

O femeie din Florida a intentat o acțiune colectivă împotriva macaroanelor cu brânză instant de la K...