Taiwanezii își schimbă numele în „somon” pentru a putea mânca sushi gratuit

Viral
share

Cetăţenii din Taiwan sunt rugați de autorități să nu-şi mai schimbe numele în “Somon”, după ce zeci de oameni au făcut acest lucru pentru a beneficia de promoția unui restaurant.

Astfel, un lanţ de magazine de sushi a anunţat că orice client ce are în nume și caracterele chinezești pentru somon, “Guy Yu”, va primi gratis, alături de cinci prieteni, oricât sushi poate mânca, scrie The Guardian.

Presa din Taiwan a numit fenomenul “Haosul somonului”, după ce aproape 150 de persoane, majoritatea tinere, au mers la evidenţa populaţiei pentru a-şi schimba numele în mod oficial, mai ales că legea le dă voie să facă acest lucru de trei ori. Ceea ce însemnă că la finalul promoției își pot schimba numele înapoi.

Oficialii statului nu s-au distrat prea mult. „Acest tip de schimbare a numelui nu doar că iroseşte timp, dar mai duce şi la întocmirea de tot felul de documente lipsite de necesitate”, a declarat ministrul adjunct de Interne al Taiwanului, Chen Tsung-yen.

„Sper că lumea se poate comporta mai raţional în această privinţă”, a adăugat acesta.

Tinerii dornici de sushi gratis nu au ascultat, însă, de rugămințile autorităților.

„Tocmai mi-am schimbat numele în această dimineaţă şi am adăugat „Bao Cheng Guy Yu”. Deja am mâncat sushi în valoare de peste 7,000 de dolari taiwanezi”, a spus un student pe nume Ma. Într-o traducere aproximativă, noul nume al lui Ma înseamnă „Somon Exploziv Atrăgător”.

Alte articole din presa taiwaneză vorbesc despre schimbări de nume precum „Prinţul Somon” ori „Somon Orez Prăjit”. Un alt cetățean a hotărât să se pregătească deja pentru următoarea mare promoție, așa că și-a adaugat la nume 36 de ideograme cu tema fructe de mare, printre care crab, homar și, foarte important, melc abalone, o mare delicatesă în bucătăria asiatică.

Foto: Adamsov ProductionPixabay

Articole similare

Ziua Internaționala a Sushi-ului

Astăzi este Ziua Internațională a Sushi-ului. Pentru fanii sushi, și nu doar pentru ei, foodpanda a...

VIDEO: John Cena își cere scuze în mandarină fanilor chinezi. A declarat că ”Taiwan e țară”...

"Taiwan este prima ţară care poate urmări Fast & Furious 9", a spus actorul John Cena în timpul ...

Ce au comandat români cel mai mult în anul pandemiei: pizza, șhaorma și sushi, pe primele locuri

Produsele de tip fast-food, cum ar fi pizza ori șhaorma, dar și sushi au fost printre cele mai coman...