Swimathon, cel mai mare eveniment de fundraising sporting din România, va fi unul la pisicine, dar și online

NEWS
share

Weekend-ul acesta (26-27 iunie) va avea loc Swimathon București.

806 oameni înoată în grupuri mici acolo unde acest lucru este permis: la piscine, în mare, în lac, în fața televizorului. Înotătorii-fundraiseri înoată și strâng bani pe uscat sau în apă, online sau offline, pentru că generozitatea nu se măsoară în numărul de bazine, ci în banii strânși în valuri de bine!

Peste 15 evenimente au loc în weekend.Până în prezent, înotătorii-fundraiseri au strâns suma totală de 755.796 RON de la 5.737 de donatori. Campania de fundraising continuă însă până pe 31 iulie.

25 de ONG-uri și grupuri de inițiativă au nevoie de donații pentru terapie și recuperare pentru copiii cu dizabilități, tratamente la domiciliul copiilor cu cancer, aqua terapie pentru copiii cu autism, pentru mame vulnerabile care trebuie să rămână cu copiii lor, pentru 1.000 de ore de kinetoterapie pentru copiii bolnavi, kituri pentru viitorul copiilor, pentru persoanele cu dizabilități care trebuie să se descurce la un cutremur mare, pentru o școală de vară pentru cercetătorii viitorului, pentru tineri instituționalizați.

Mai multe detalii despre cele 25 de proiecte: https://swimathonbucuresti.ro/category/proiecte/.

La această ediție Swimathon, înoată și strâng bani pentru proiecte următoarele persoane publice: Dan Amariei – OCS, scriitorii Iv cel Naiv și Alex Tocilescu, actorii Mihai Călin și Alex Stefănescu, magicianul Costin Teodorescu de la Teo Magic Show, sportivul de anduranță Avram Iancu, jurnaliștii Ioana Maria Moldovan și Sebastian Zachman (Prima TV) și designerul Agnes Lukacs.

La Swimathon, participă și multipla campioană europeană și mondială Carmen Bunaciu, dar și David Popovici, de 17 ani, cel mai tânăr sportiv român care va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Swimathon București este cel mai mare eveniment de fundraising sportiv din România, din perspectiva sumelor strânse din donații pentru proiectele pe care le susține. Fundația Comunitară București organizează evenimentul din 2013 și a demonstrat oamenilor că pot deveni împreună o comunitate de suport pentru oraș. În opt ediții a coordonat  2.500 de oameni, care au înotat și au strâns peste 650.000 de euro de la 20.000 de donatori.

Articole similare

David Popovici a câştigat a şasea medalie de aur la Campionatul Naţional de înot. „Abia aștept să re...

David Popovici a câştigat duminică a şasea medalie de aur la Campionatul Naţional de înot pentru sen...

Robert Glință, înotătorul român în vârstă de 25 de ani, și-a anunțat retragerea din sportul de perfo...

Înnotătorul român, Robert Glință, și-a anunțat retragerea la doar 25 de ani: „A venit momentul să fa...

David Popovici a doborât un nou record la juniori, în timpul semifinalelor Campionatului Mondial

Un nou record pentru David Popovici. Înotătorul roman s-a calificat miercuri cu al cincilea timp în ...