STUDIU: Românii se plâng cel mai frecvent de dureri de cap

NEWS
share

Te doare capul? Nu doar pe tine! Un nou studiu arată că 13% dintre români au declarat că au dureri de cap câteva ori pe săptămână, în timp ce 22% declară că resimt dureri de cap de cel puțin două ori pe lună. Printre cele mai frecvente cauze se numără oboseala și stresul. Însă există și cazuri în care durerea de cap anunță un accident vascular cerebral, un anevrism sau o tumoră cerebrală.

În sondajul realizat în intervalul 7-13 mai 2021, bazat pe chestionarea online a unui număr de 1016 participați, se aduc date actualizate cu privire la incidența și frecvența durerilor de cap în România. Datele obținute sunt comparabile cu cele existente în studii populaționale de la nivel European.

La persoanele cu dureri de cap recurente, frecvența simptomelor este mai crescută la femei. 19.7% femei acuză cel puțin 2 episoade de durere pe săptămână comparativ cu 10.1% bărbați. Și în ce privește frecvența durerilor de cap dintr-o lună, tot femeile dețin locul 1. Au 2-3 episoade de cefalee lunar 23% femei și 22% bărbați din totalul populației rezidente.

Incidența durerilor de cap este mai crescută la persoanele tinere cu vârsta între 18-24 ani. Majoritatea acestora au declarat că resimt astfel de dureri de câteva ori pe săptămână (24%), respectiv de 2-3 ori pe lună (22%), în timp ce doar 2 din 10 persoane de 30 ani şi peste au declarat că au cefalee cu aceeași frecvență.

Sondajul a fost inițiat de clinica de neurologie Neuroaxis, cu sprijinul Reveal Marketing Research și MPR Agency.

ILUSTRAȚIE: Vinicius „amnx” Amano / Unsplash

Articole similare

[BREAKFAST] Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țar...

Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țară merg înt&g...

STUDIU: 90% dintre fanii fotbalului cred că emoția pe care o aduc pe stadion îi face pe jucători mai...

Înaintea finalei UEFA Champions League, care s-a desfăsurat la Porto, pe 29 mai, și pentru a sărbăto...

STUDIU: 88% dintre angajații din România cred că birourile vor exista și în viitor

După un an și jumătate de lucru în cea mai mare parte de la distanță sau în sistem hibrid, angajații...