Confidenţialitate

Studiu: Jurnaliștii beau prea mult și își manageriază prost emoțiile

CoolNews, Energia aia bună
share

Un studiu recent realizat de cercetărori în colaborare cu London Press Club arată că jurnaliștii se descurcă prost cu propriile emoții și beau mult. Prea mult.
Obiectivul studiului a fost, în fapt, să descopere cum jurnaliștii fac față stresului.

Se pare că nu se descurcă excelent. Rezultatele au mai arătat că creierele lor operează la un nivel mai jos decât media populației, din cauza deshidratării și a tendinței lor de a se ”trata” cu alcool, cafeină și mâncăruri bogate în zahăr. Presiunea și deadline-urile sunt de vină.

În schimb, avem și părți pozitive:

jurnaliștii se decurcă bine cu ideile. Treaba e legată de partea creierului care reușește să rezolve probleme mai delicate. În alte cuvinte, jurnaliștii au abilitatea de a gândi ”outside the box” și de a face conexiuni pe care cele mai mulți dintre noi nu le-ar vedea.

Și încă ceva ! Adaugă un plus valoare lucrurilor, știu să își aleagă informațiile și să culeagă ce e mai important din ele.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 40 de jurnaliști din mai multe ramuri ale profesiei.

 

Articole similare

STUDIU: Stăm tot mai mult cu ochii în ecrane

Tot mai mult cu ochii în ecrane. Realitatea virtuală, serviciile video over-the-top, dar şi jocur...

SONDAJ: Europenii nu sunt gata să elimine complet miturile 5G din viața lor

Mulți europeni știu de 5G, însă întelegerea reală a acestei tehnologii are încă un nivel scăzut. O t...

STUDIU: Pandemia a sporit sentimentele de singurătate și anxietate la români

S-a făcut primul studiu din România despre despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fi...