Studiu: Jurnaliștii beau prea mult și își manageriază prost emoțiile

CoolNews, Energia aia bună
share

Un studiu recent realizat de cercetărori în colaborare cu London Press Club arată că jurnaliștii se descurcă prost cu propriile emoții și beau mult. Prea mult.
Obiectivul studiului a fost, în fapt, să descopere cum jurnaliștii fac față stresului.

Se pare că nu se descurcă excelent. Rezultatele au mai arătat că creierele lor operează la un nivel mai jos decât media populației, din cauza deshidratării și a tendinței lor de a se ”trata” cu alcool, cafeină și mâncăruri bogate în zahăr. Presiunea și deadline-urile sunt de vină.

În schimb, avem și părți pozitive:

jurnaliștii se decurcă bine cu ideile. Treaba e legată de partea creierului care reușește să rezolve probleme mai delicate. În alte cuvinte, jurnaliștii au abilitatea de a gândi ”outside the box” și de a face conexiuni pe care cele mai mulți dintre noi nu le-ar vedea.

Și încă ceva ! Adaugă un plus valoare lucrurilor, știu să își aleagă informațiile și să culeagă ce e mai important din ele.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 40 de jurnaliști din mai multe ramuri ale profesiei.

 

Articole similare

[BREAKFAST] Vinul – prieten sau dușman? Studiul care va schimba modul în care privim alcoolul

Un experiment de proporții are loc în Spania și promite să aducă, în sfârșit, răspunsuri clare într-...

[BREAKFAST] Cum îți păcălește creierul timpul când faci sport intens

Un nou studiu publicat în revista Brain and Behavior dezvăluie un fenomen fascinant: în timpul exerc...

[BREAKFAST] Studiu: Ascultarea sfaturilor femeilor duce la decizii mai bune

Un studiu recent a scos la iveală un adevăr pe care multe organizații încep să îl recunoască: ascult...