Studiu: Jurnaliștii beau prea mult și își manageriază prost emoțiile

CoolNews, Energia aia bună
share

Un studiu recent realizat de cercetărori în colaborare cu London Press Club arată că jurnaliștii se descurcă prost cu propriile emoții și beau mult. Prea mult.
Obiectivul studiului a fost, în fapt, să descopere cum jurnaliștii fac față stresului.

Se pare că nu se descurcă excelent. Rezultatele au mai arătat că creierele lor operează la un nivel mai jos decât media populației, din cauza deshidratării și a tendinței lor de a se ”trata” cu alcool, cafeină și mâncăruri bogate în zahăr. Presiunea și deadline-urile sunt de vină.

În schimb, avem și părți pozitive:

jurnaliștii se decurcă bine cu ideile. Treaba e legată de partea creierului care reușește să rezolve probleme mai delicate. În alte cuvinte, jurnaliștii au abilitatea de a gândi ”outside the box” și de a face conexiuni pe care cele mai mulți dintre noi nu le-ar vedea.

Și încă ceva ! Adaugă un plus valoare lucrurilor, știu să își aleagă informațiile și să culeagă ce e mai important din ele.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 40 de jurnaliști din mai multe ramuri ale profesiei.

 

Articole similare

Calitatea ascunsă care ne face mai atractivi, conform unui studiu surprinzător

Când vine vorba de atracție, majoritatea ar crede că aspectul fizic sau umorul joacă un rol decisiv....

[BREAKFAST] Ce determină trei sferturi dintre bărbaţi să regrete că s-au căsătorit?

Regreţi că te-ai căsătorit? Fericirea nunţii durează până când oamenii încep să se întrebe dacă au l...

7 români din 10 consideră că trebuie să adopte un stil de viață sănătos și să reducă stresul pentru ...

Sănătatea, starea de bine și stilul de viață sănătos sunt pentru români cele mai importante pentru o...