STUDIU. 7 din 10 companii mari din România vor acorda angajaților prime sau cadouri de Crăciun

CoolNews, NEWS
share

Şapte din zece companii mari din România își vor răsplati angajaţii cu primă sau cadouri de Crăciun. Pentru aceste beneficii, o treime din firme alocă un buget între 20 și 400 de lei, iar 12% – între 800 și 1.000 de lei pentru fiecare angajat, scrie europafm.ro.

Sondajele au fost realizate de o platformă de recrutare și una specializată în soluții pentru motivarea angajaților, în perioada octombrie – noiembrie 2023, în rândul a 400 de companii și 2.800 de angajați.

Potrivit studiului, 63% dintre angajatori vor da prime în bani, iar 48% vor organiza petreceri de final de an pentru toată echipa. 4 din 10 companii oferă coșuri cu produse de sezon, iar 35% tichete cadou. O treime dintre angajatori și-au anunțat salariații că vor primi zile libere suplimentare, iar 5% includ în aceeași listă și tichetele de vacanță.

14% dintre firme alocă pentru beneficiile de Crăciun între 400 și 600 de lei de angajat, în timp ce 22 de procente au pregătit un buget mai mare de 1.000 de lei pentru fiecare angajat. 12% spun că nu au alocat un buget pentru sărbători.

Pe lângă bonusurile de Crăciun, angajatorii oferă și alte tipuri de stimulente precum cardurile de masă, abonamentele la clinici medicale private, programul flexibil, posibilitatea de a lucra remote, cardurile cadou ori abonamentele la sală.

Doar 15,3% dintre angajați sunt nemulțumiți de pachetul de beneficii pe care îl primesc. Cele mai apreciate sunt programul flexibil, cardurile de masă, cardurile cadou, munca remote sau abonamentele la clinici medicale private.

Sursa foto: Shutterstock

 

Articole similare

Ghid pentru alegerea celui mai potrivit cadou de Crăciun

Se apropie sezonul festiv, iar căutarea cadoului perfect pentru cei dragi poate fi o provocare, dar ...

[BREAKFAST] „Minunea” de Crăciun care l-a salvat pe proprietarul unei cafenele sociale cu datorii. „...

„Cu sinceritate și vulnerabilitate, vă cer sprijinul”, scria pe Facebook acum cateva zile proprietar...

[BREAKFAST] Studiu: Cei care încep decorarea casei din noiembrie sunt mai fericiți decât cei care aș...

Pregătești din timp Crăciunul, ești mai fericit. Potrivit cercetărilor, cei care încep decorarea cas...