Confidenţialitate

Știi care e aria cercului? Un profesor are probleme… – VIDEO

CoolNews, Viral
share

Dezbaterile prezidențiale de marți seara, unde fiecare candidat a stat în sala lui, a scos la lumină și ”adevăruri” noi de la profesoara Viorica Dăncilă. Ea a fost întrebată CARE ESTE ARIA CERCULUI?

Întrebarea nu a fost pusă întâmplător. Viorica Dăncilă a dezvăluit într-un interviu televizat că a oferit meditații la matematică. “Am dat meditaţii, dar copiilor unor prieteni, la matematică, dar niciodată ca să cer bani, din dorinţa de a-mi ajuta prietenii, de a ajuta copiii prietenilor am făcut acest lucru. Am mai dat meditaţii copiilor care nu aveau posibilităţi şi pentru că întotdeauna cred că trebuie să îi ajuţi pe cei care au nevoie de sprjinul tău. În chemam acasă la mine, în apartamentul din Videle”, a spus Dăncilă, la un post de televiziune, întrebată dacă a dat meditaţii pe vremea când era profesoară.

Jurnalist: Aţi menţionat că aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului?
Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Jurnalist: Este π (Pi) înmulţit cu raza la pătrat.

Viorica Dăncilă: π x Raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveţi timpul, să îmi veniţi alături să vedem cine ştie matematică. Sunt inginer şi toţi inginerii din România fac până în anul trei de matematică. Eu am făcut facultatea cinci ani. Contrar celor spuse, eu am terminat facultatea cu media 9. Bine, pentru unii li se pare o medie mică şi dacă vreţi să vorbim de matematică vă stau la dispoziţie după acest dialog cu presa.

Viorica Dăncilă a făcut ”celebră” aria cercului

După gafa candidatei la cea mai înaltă funcție în start, pe Google au explodat căutările după ”aria cercului” și ”care este aria cercului”. Vezi statistici, la cald, pe virginradio.ro.

Cum se calculează aria unui cerc

*π (Pi) este o constantă matematică a cărei valoare este raportul dintre circumferința și diametrul oricărui cerc într-un spațiu euclidian. Valoarea lui π (Pi) este 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510, însă în calculele uzuale se folosește π (Pi) = 3,14.

Articole similare

Acestea sunt subiectele la proba de matematică de la Evaluarea Națională

Miercuri se încheie Evaluarea Națională cu proba de matematică. Potrivit Libertatea, elevilor le-...

Posibile măsuri pentru la toamnă: Ore ținute în cort, în curtea școlii (AUDIO)

Unul dintre scenariile luate în calcul de ministrul Educației pentru distanțarea socială în școli es...

Raed Arafat: Modul în care se face școală se va schimba, iar elevii vor trebui să poarte mască la or...

Pentru că mai nimeni nu vorbește în perioada asta cu cei mici, ne-am gândit că noi ar trebui să face...