Confidenţialitate

Știai că există o țară unde limbajul semnelor este limbă oficială? (Și că poți ajunge mai ușor decât crezi cu Old Mout?) (P)

CoolNews
share

Este vorba despre Noua Zeelandă – prima țară care a introdus limbajul semnelor printre limbile sale oficiale, celelalte două fiind engleză și maori.

Statutul său de limba oficială a fost adoptat de Parlament în aprilie 2006.

Dacă te întrebi cum a început totul, să știi că mișcarea a început în 1868, când profesoara Dorcas Mitchell le-a predat copiilor pentru prima dată limbajul semnelor.

Deși în anul următor a fost fondată  prima școală pentru persoane cu dizabilități auditive (Sumner Deaf and Dumb Institution), în 1880 s-a hotărât că limbajul semnelor trebuie interzis.

Persoanele cu dizabilități au folosit însă limbajul semnelor în secret, dezvoltând într-un secol limba semnelor neozeelandeză, singuri și fără intervenția adulților.

În aprilie 2006, limbajul semnelor în stil neozeelandez a devenit a treia limbă oficială a țării.

Dacă vrei să vizitezi aceasta țară extraordinară, Old Mout* îți oferă acum o șansă sau chiar mai multe. Cumpără un Old Mout, înscrie-te aici și poți câștigă o excursie pentru 2 persoane în Noua Zeelandă! Mai mult, trebuie să știi că la fiecare Old Mout cumpărat se donează câte 1 leu către asociația Kiwis for Kiwi, pentru protejarea și înmulțirea populației de păsări Kiwi.

Mai multe doze/sticle cumparate = mai multe inscrieri = mai multe șanse de câștig = mai multe donații către simpaticele păsări kiwi.

*Old Mout este un cidru obraznic de bun, originar din Noua Zeelandă, disponibil în trei variante delicioase: Summer Berries, Passionfruit & Apple, Kiwi & Lime. 

Articole similare

Unde își fac buncăre bogații Americii pentru a se feri de coronavirus

Cu numărul bolnavilor de coronavirus şi cel al deceselor în creştere în Statele Unite ale Americii, ...

Istoric: Prim-ministrul Noii Zeelande și-a adus copilul la Adunarea Generală a Națiunilor Unite

Un lucru istoric s-a petrecut în aceste zile la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Premierul Noii...

Cum poți să ajungi la 128 de km de fericire cu un Old Mout rece ca gheața (P)

Știai că, indiferent unde anume în Noua Zeelandă te-ai afla, niciodată nu vei fi mai departe de 128 ...