Confidenţialitate

Știai că există o țară unde limbajul semnelor este limbă oficială? (Și că poți ajunge mai ușor decât crezi cu Old Mout?) (P)

CoolNews
share

Este vorba despre Noua Zeelandă – prima țară care a introdus limbajul semnelor printre limbile sale oficiale, celelalte două fiind engleză și maori.

Statutul său de limba oficială a fost adoptat de Parlament în aprilie 2006.

Dacă te întrebi cum a început totul, să știi că mișcarea a început în 1868, când profesoara Dorcas Mitchell le-a predat copiilor pentru prima dată limbajul semnelor.

Deși în anul următor a fost fondată  prima școală pentru persoane cu dizabilități auditive (Sumner Deaf and Dumb Institution), în 1880 s-a hotărât că limbajul semnelor trebuie interzis.

Persoanele cu dizabilități au folosit însă limbajul semnelor în secret, dezvoltând într-un secol limba semnelor neozeelandeză, singuri și fără intervenția adulților.

În aprilie 2006, limbajul semnelor în stil neozeelandez a devenit a treia limbă oficială a țării.

Dacă vrei să vizitezi aceasta țară extraordinară, Old Mout* îți oferă acum o șansă sau chiar mai multe. Cumpără un Old Mout, înscrie-te aici și poți câștigă o excursie pentru 2 persoane în Noua Zeelandă! Mai mult, trebuie să știi că la fiecare Old Mout cumpărat se donează câte 1 leu către asociația Kiwis for Kiwi, pentru protejarea și înmulțirea populației de păsări Kiwi.

Mai multe doze/sticle cumparate = mai multe inscrieri = mai multe șanse de câștig = mai multe donații către simpaticele păsări kiwi.

*Old Mout este un cidru obraznic de bun, originar din Noua Zeelandă, disponibil în trei variante delicioase: Summer Berries, Passionfruit & Apple, Kiwi & Lime. 

Articole similare

Reluarea filmărilor la "Avatar 2" provoacă nemulțumiri în Australia

Echipa de filmare a superproducţiei "Avatar 2" a reuşit să evite măsurile de restricţie impuse de No...

Unde își fac buncăre bogații Americii pentru a se feri de coronavirus

Cu numărul bolnavilor de coronavirus şi cel al deceselor în creştere în Statele Unite ale Americii, ...

Istoric: Prim-ministrul Noii Zeelande și-a adus copilul la Adunarea Generală a Națiunilor Unite

Un lucru istoric s-a petrecut în aceste zile la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Premierul Noii...