Spune DA pe 1 Aprilie? – VIDEO

CoolNews, Viral, VirginTonic
share

Cu prietena în parc sau pe stradă? Uite ce ar fi putut urma pe 1 aprilie dacă te întâlneai cu echipa Virgin Tonic de la Virgin Radio Romania

Istoria farselor de 1 aprilie

Ziua păcălelilor are o istorie îndelungată, veche de câteva secole.

Într-un fragment dintr-un poem flamand, care datează din 1539, în care un bărbat şi-ar fi păcălit servitorul chiar într-o zi de 1 aprilie, pare să fie una dintre cele mai vechi farse consemnate de cei care au căutat să scrie istoria Zilei Păcălelilor.

Alte referinţe la ziua de 1 aprilie se regăsesc în operele artiştilor din Marea Britanie sau Franţa.

Geoffrey Chaucer, în Caterbury Tales, scria în 1329 povestea cocoşului îngâmfat Chauntecleer, care este păcălit de o vulpe. Povestea este datată “la 32 de zile după martie”, cel mai probabil referindu-se la logodna regelui Richard al II-lea cu Ana de Boemia, însă data a fost interpretată greşit, ca fiind a 32-a zi din martie, adică 1 aprilie. John Aubrey scria şi el despre “Ziua sfântă a păcălicilor”, care are loc pe 1 aprilie.

O altă explicaţie pentru stabilirea Zilei Păcălelilor a fost dată de profesorul de istorie Joseph Boskin, de la universitatea din Boston. Acesta susţine că, în timpul împăratului Constantin cel Mare, un grup de bufoni au venit la curte şi i-au spus acestuia că ar putea să conducă imperiul mai bine decât el. Împăratul, amuzat, l-a lăsat pe unul dintre ei să fie împărat pentru o zi, iar acesta a dat un edict prin care a stabilit ca o zi pe an sa fie dedicată Zilei Păcălelilor.

În mod tradiţional, în Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud, glumele ţin până la prânz, iar cel care joacă feste şi după ora 12.00 este poreclit “păcăliciul”.

Din acest motiv, ziarele din Marea Britanie care decid să le joace feste cititorilor o fac doar în ediţia de dimineaţă.  Mark Twain spunea ca “ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.

În Franţa, Irlanda, Italia, Coreea de Sud, Japonia, Rusia, Olanda, Germania, Brazilia, Canada sau Statele Unite, glumele pot fi făcute toată ziua.

Articole similare

Și-a cerut iubita de soție după ce ea l-a înjunghiat de 13 ori

Într-o noapte liniștită iubita unui rus, pe nume Shakur, a băut un pic prea mult, a devenit geloasă ...

Cum a fost dată afară o stewardesă pentru că a fost cerută de soție în avion - VIDEO

Nu toate cererile în căsătorie se întâmplă cu final fericit. O stewardesă asiatică a fost concedi...

Justin Bieber a cerut-o pe Hailey de la părinți în stilul clasic

Lui Justin Bieber chiar îi plac tradițiile vechi, așa că a vrut să fie sigur că în momentul în care ...
X