Confidenţialitate

Spune DA pe 1 Aprilie? – VIDEO

CoolNews, Energia aia bună, Viral
share

Cu prietena în parc sau pe stradă? Uite ce ar fi putut urma pe 1 aprilie dacă te întâlneai cu echipa Virgin Tonic de la Virgin Radio Romania

Istoria farselor de 1 aprilie

Ziua păcălelilor are o istorie îndelungată, veche de câteva secole.

Într-un fragment dintr-un poem flamand, care datează din 1539, în care un bărbat şi-ar fi păcălit servitorul chiar într-o zi de 1 aprilie, pare să fie una dintre cele mai vechi farse consemnate de cei care au căutat să scrie istoria Zilei Păcălelilor.

Alte referinţe la ziua de 1 aprilie se regăsesc în operele artiştilor din Marea Britanie sau Franţa.

Geoffrey Chaucer, în Caterbury Tales, scria în 1329 povestea cocoşului îngâmfat Chauntecleer, care este păcălit de o vulpe. Povestea este datată “la 32 de zile după martie”, cel mai probabil referindu-se la logodna regelui Richard al II-lea cu Ana de Boemia, însă data a fost interpretată greşit, ca fiind a 32-a zi din martie, adică 1 aprilie. John Aubrey scria şi el despre “Ziua sfântă a păcălicilor”, care are loc pe 1 aprilie.

O altă explicaţie pentru stabilirea Zilei Păcălelilor a fost dată de profesorul de istorie Joseph Boskin, de la universitatea din Boston. Acesta susţine că, în timpul împăratului Constantin cel Mare, un grup de bufoni au venit la curte şi i-au spus acestuia că ar putea să conducă imperiul mai bine decât el. Împăratul, amuzat, l-a lăsat pe unul dintre ei să fie împărat pentru o zi, iar acesta a dat un edict prin care a stabilit ca o zi pe an sa fie dedicată Zilei Păcălelilor.

În mod tradiţional, în Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud, glumele ţin până la prânz, iar cel care joacă feste şi după ora 12.00 este poreclit “păcăliciul”.

Din acest motiv, ziarele din Marea Britanie care decid să le joace feste cititorilor o fac doar în ediţia de dimineaţă.  Mark Twain spunea ca “ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.

În Franţa, Irlanda, Italia, Coreea de Sud, Japonia, Rusia, Olanda, Germania, Brazilia, Canada sau Statele Unite, glumele pot fi făcute toată ziua.

Articole similare

Viral: Și-a cerut iubita de soție printr-un... robot!:)

Un tip super pasionat de tehnologie, care dezvoltă tot felul de aplicații, s-a gândut să își ceară i...

Liviu Teodorescu a cerut-o de soție pe iubita sa într-un mod cu totul inedit - VIDEO

Liviu Teodorescu este, fără îndoială, unul din cei mai romantici artiști din România. Acesta a ce...

Speak a cerut-o pe Ștefania de soție la Asia Express

Speak și Ștefania se află printre echipele care au ajuns până în semifinalele Asia Express. În ti...