Confidenţialitate

Spitale Color: Peste 19.500 lei din artă pentru spitalele din România

CoolNews
share

”Spitale Color” a încheiat astăzi licitația de artă pentru dotarea spitalelor din România cu echipamentele de protecție necesare luptei împotriva pandemiei cu virusul Covid-19.

Începută anul trecut, inițiativa ”Spitale Color” a dus tablouri în spitale din 13 județe din România, donate de peste 70 de pictori pentru a ajuta la susținerea prin artă a moralului pacienților și al medicilor.

Anul acesta, inițiativa s-a alăturat luptei împotriva pandemiei și și-a oferit sprijinul medicilor din linia întâi prin dotarea a 5 spitale din întreaga țară cu echipamentele medicale necesare protecției împotriva virusului Covid-19. Fondurile au fost colectate prin intermediul unor licitații organizate direct pe pagina de Facebook a proiectului. Suma totală colectată depășește 19.500 de lei.

“Ne bucurăm că putem fi alături de medicii din linia întâi și că împreună aducem un strop de culoare pentru spitalele din România. În vremuri ca acestea, comunitatea este cea mai importantă, iar spre bucuria noastră, oamenii au fost foarte receptivi și s-au alăturat în număr mare campaniei de donații.

Le mulțumim celor care s-au alăturat inițiativei și credem că doar împreună putem trece cu bine de această perioadă dificilă care ne încearcă.”, spune Denisa Radu, inițiatoarea proiectului Spitale Color.

Conceptul inițiativei a prins contur în umră cu un an, la inițiativa Denisei Radu, care și-a dorit să aducă un strop de culoare și de speranță în spitalele de stat din România. Alături de artista Mădălina Radu (LiviArt), proiectul a debutat cu o donație de 50 de tablouri.

“M-am alăturat bucuroasă încă de la început inițiativei Spitale Color pentru că sunt de părere că sistemul medical din România merită mai mult. M-am bucurat enorm să văd cum prima donație de 50 de tablouri a atras în proiect câteva zeci de artiști.

Pictez cu mare drag pentru proiect și mă bucur de fiecare dată când avem un nou spital înscris.”, spune artista Mădălina Radu (LiviArt).

Până în prezent, proiectul ”Spitale Color” și a reușit să adune peste 500 de tablouri, de la peste 70 de pictori donatori, destinate celor 17 spitale înscrise în proiect.

Articole similare

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...

România a modificat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autoritățile române.35 de state s...

Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări

Întrebat dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul Florin Cîţu a spus că...