Primăvara aduce nume noi pe lista de speakeri la TEDxEroilor Mind The Gap.
Evenimentul va avea loc între 4 și 6 mai în Cluj Napoca, la Casa de Cultură a Studenților și va reprezenta cel mai complex eveniment de tipul TEDx din România.
Tema abordată de organizatori, ”Mind the gap” este o invitație la a descoperi și înțelege de ce exsită diferențe sau obstacole care îngreunează evoluția, pune bariere sau împiedică atingerea adevăratului potențial al fiecăruia, cu scopul de a oferi publicului inspirația necesară pentru a-și depăși propriile ”gap-uri”.
Noii speakeri confirmați la TEDxEroilor Mind The Gap sunt:
Mircea Bravo
Mircea Bravo, pe numele lui Mircea Popa, și-a început proiectul în octombrie 2014 pentru că îi plăcea la nebunie să interacționeze cu oameni în situații random pe stradă, dar în același timp începea să își dea seama că rețelele sociale sunt viitorul. După un an și-a dat seama că toată lumea îl cunoștea și nu mai avea cum să facă farse.
A hotărât că vrea să facă “treaba asta” cu internetul în mod profesionist. A început să dezvolte și alte produse: sketchuri, reportaje, experimente sociale etc. Cu cât făcea mai multe, își dădea seama că e nevoie pe piața de online de astfel de produse. În acest moment, a realizat peste 400 de producții video în 11 țări.
Alex Bologa
Alex Bologa este un judocan nevăzător care, în ciuda dificultăților, reușește să uimească lumea atât prin performanțele sale de excepție din ultimii ani, cum ar fi bronzul de la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016 și titlul de campion european obținut anul trecut la Walsall, cât și prin modestia și voința de a depăși orice obstacol în fiecare zi.
După cum spune proverbul japonez: de 7 ori cazi, de 8 ori te ridici, Alex a reușit de fiecare dată să treacă de piedicile pe care le-a întâlnit. La TEDxEroilor Mind The Gap el va vorbi despre ce obstacole întâlnesc persoanele cu dizabilități în momentul în care doresc să practice un sport de performanță și cum ar putea să le depășească.
Nameless
Dane Iuliana, absolventă a Liceului de Coregrafie “Octavian Stroia”, dănsează de la vârsta de 4 ani și a reușit cu succes să transforme baletul într-o carieră, fiind, de asemenea, premiantă în cadrul Olimpiadelor Naționale de dans clasic și contemporan.
În prezent balerină a Operei Naționale clujene, Iuliana a decis să împărtășească arta baletului, dedicându-și timp în acest sens pentru copiii pasionați.
Florescu Roxana, absolventă a Liceului de Coregrafie “O. Stroia” din Cluj Napoca, dansator și coregraf liber-profesionist, a realizat la vârsta de 5 ani că este pasionată de tot ce înseamnă arta dansului, studiind dansul sportiv timp de 10 ani, iar mai apoi baletul și dansul contemporan. Fosta colaboratoare a Operei Maghiare din Cluj-Napoca, în prezent instructor de dans, yoga și pilates, de asemenea artist în cadrul renumitei companii de artă stradala Famous Art. Momentul artistic susținut de cele două tinere, intitulat “Find it” este menit sa reproducă evoluția omenirii prin dans, atrăgând atenția privitorului asupra cotidianului. Îmbinând mișcări de balet clasic și contemporan, momentul surprinde diferite aspecte din decursul vieții, conturând o antiteză între vis și împlinire.
Gabriela Culda
Gabriela Culda este avocată și doctorandă în psihologie judiciară la Facultatea de Psihologie a UBB. Anul trecut a prezentat singura lucrare din România la Conferința anuală a Asociației Europene de Psihologie și Drept. Înainte de a prezenta această lucrare ea a mai realizat cercetări privind infractorii sexuali și reabilitarea lor, privind reglarea emoțională a arestaților preventiv sau cercetări privind suportul emoțional, empatia și vionvăția la recidiviști vs nonrecidiviști.
Biletele sunt disponibile pe www.tedxeroilor.com/bilete.