Șoc în gastronomia internațională! Pizza și pastele carbonara ar fi de fapt americane

CoolNews, NEWS
share

Un specialist în istoria gastronomiei a afirmat într-un interviu recent că trei produse despre care întreaga lume știe că fac parte din tradiția Italiei ar fi, de fapt, la bază americane. Este vorba despre pizza, carbonara și parmezan, scrie stirileprotv.ro

Profesorul de istoria gastronomiei Alberto Grandi a făcut câteva afirmaţii controversate într-un interviu recent în care a susţinut că multe preparate italiene au de fapt o istorie mai degrabă americană, potrivit Agerpres care citează DPA.

Grandi, care predă la Universitatea din Parma, în Italia, a declarat pentru Financial Times că s-a îndoit de autenticitatea anumitor preparate ”Made in Italy” de mulţi ani, în special în ceea ce priveşte pizza, carbonara şi parmezanul.

”Atunci când o comunitate este vitregită de sentimentul de identitate, din cauza unui şoc istoric sau a unei fracturi cu trecutul, inventează tradiţii care acţionează asemenea unor mituri fondatoare”, a spus el, sugerând că istoria gastronomică a Italiei ar putea fi mai degrabă ficţiune decât realitate.

”Bucătăria italiană este mai degrabă americană decât italiană”, a afirmat Grandi într-un interviu.

Afirmaţiile au atins coarda sensibilă a guvernului italian. În ziua publicării articolului, ministerele italiene ale Culturii şi Agriculturii au depus o cerere oficială pentru candidatura bucătăriei italiene la statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO.

O decizie în acest sens va fi luată abia în 2025, dar ministerele au solicitat de asemenea ca UNESCO să includă bucătăria italiană pe Lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii în 2023.

UNESCO, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, este o agenţie specializată a ONU care, potrivit informaţiilor de pe pagina sa de internet, are misiunea de a încuraja ”identificarea, protejarea şi conservarea patrimoniului cultural şi natural din lumea întreagă, considerat de o valoare excepţională pentru umanitate”.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Kanye West nu va mai candida pentru funcția de președinte al Statelor Unite, la alegerile din 2024

Vești mai puțin bune pentru fanii lui Kanye West, sau pentru cei care așteptau să-l vadă pe artist p...

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Doi tineri s-au prefăcut bolnavi, au chemat ambulanța și s-au plimbat dintr-un oraș în a...

Un caz revolatător s-a petrecut în Italia, acolo unde doi tineri s-au prefăcut că sunt bolnavi și au...