Simona Halep: Am ținut manșeta lui Andrei Pavel 6-7 ani cu mine la fiecare meci – BT TALKS

Celebrități, CoolNews
share

Simona Halep, este fără îndoială, una din cele mai importante sportive pe care România le-a dat vreodată. Campioană a două grand-slam-uri, prima dată la Rolland Garros, iar, mai apoi, la Wimbledon, câștigătoare a 20 de turnee și deținătoare a locului 1 WTA timp de 64 de săptămâni, Simona a stat de vorbă cu Andi Moisescu, în podcastul BT TALKS, despre începuturile în carieră, despre scarificii și despre viața personală.

„Cred că ne formăm sentimentul că anumite lucruri nu ni se cuvin pentru că nu ne sunt prezentate atunci când suntem copii. Am crescut cu o mentalitate în care eram mică, nu o să reușesc să fiu sus în clasament. (…) Până nu de mult, în 2017, mi se spunea că <<N-ai mental de campion de Grand Slam!>>. În America, la 5 ani te pun pe terenul central la US OPEN și îți spun: Uite aici vei juca peste 20 de ani. „, a spus Simona Halep, întrebată dacă, nu cumva, avem sentimentul că de multe ori anumite lucruri nu ni se cuvin.

Cum a mers Simona Halep pentru prima dată pe terenul de tenis

„Fratele meu făcea tenis. Făcea tenis de aproape 3 ani, iar eu eram mică-mică și mergeam la teren fără să am nici cea mai mică idee că merg la tenis. Într-o zi am luat racheta fratelui meu și am început să mă joc și eu pe acolo, dădeam în toate mingile. Antrenorul, domnul Stan, i-a sugerat tatălui meu că ar fi bine să mă aducă și pe mine la tenis, pentru că aveam o mișcare foarte bună. Jucam fotbal cu cei mai mari și probabil de acolo.”, își aduce aminte Simona Halep despre primii pași pe terenul de tenis.

Simona Halep își aduce aminte că după aceea, deși n-a lipsit o zi de la antrenamente, la 14 ani s-a produs declicul: „La 14 ani am hotărât că, dacă vreau să fiu o jucătoare de tenis profesionistă și să ajung în top, trebui să fie doar tenis în viața mea.”

„Fiind din Constanța, am crescut cu dorința de a-l egala pe Andrei Pavel în orice”

În podcastul BT TALKS, Simona Halep își aduce aminte faptul că idolii pe care i-a avut atunci când era mică erau Justine Henin și Andrei Pavel: „Fiind din Constanța, am crescut cu dorința de a-l egala pe Andrei Pavel în orice. El a câștigat Rolland Garros la juniori, l-am câștigat și eu. Țin minte că am fost la un moment dat la Rolland Garros, la un meci de-al lui, și i-am cerut manșeta. Mi-a dat-o, iar după aceea am ținut-o în termo-bag 6-7 ani, la fiecare meci”

Vorbind despre „Regele” fotbalului românesc, Simona Halep spune că modelul ei în materie de seriozitate a fost Gheorghe Hagi: „Atunci când intra în teren nu exista nimic altceva. Simțeam asta la el. Avea ceva aparte. Simțeam asta și la Cristian Chivu.

„În 90% din situații, meciul se câștigă înainte de meci”

Rememorând momentele cu adevărat impresionante din finala de la Wimbledon, Simona Halep spune că și-a dat seama în toți acești ani de tenis că în 90% din situații meciul se câștigă înainte de meci: „La Wimbledon e o cutumă: intri pe teren împreună cu adversarul tău, ieși de pe teren împreună cu el, indiferent dacă ai pierdut sau ai câștigat. La vestiare Serena a întârziat vreo 7 minute, eu am ieșit pe hol să mă încălzesc, iar când am văzut că se deschide ușa, am luat-o un pic înainte, vreo câțiva metri și mi-am zis: Gata! Ăsta e meciul meu! Totul a fost mental. O luptă mentală.”

Întreg podcastul BT Talks realizat de Andi Moisescu cu Simona Halep poate fi ascultat pe BancaTransilvania.roprecum și pe toate aplicațiile de podcast.

Articole similare

Simona Halep schimbă regulile tenisului mondial! Ce modificări a adus românca

Asociația WTA a început să-și revizuiască regulile, iar acest lucru ar putea permite jucătoarelor ca...

Simona Halep, învinsă de Paula Badosa la revenirea în circuitul WTA: „Ziua de azi se va simți mereu ...

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis într-un mod impresionant, în primul său meci după o pauză...

Simona Halep revine pe teren! Meciul cu Paula Badosa, azi, de la ora 22:00, în primul tur de la Miam...

În primul tur al turneului Miami Open, Simona Halep se va confrunta cu Paula Badosa, în vârstă de 26...