Confidenţialitate

Simona Halep a fost votată Jucătoarea Favorită a Anului 2017

Celebrități, CoolNews
share

Simona Halep a câștigat premiul WTA de “Favorită a Fanilor” în 2017.

Simona Halep  a primit cele mai multe voturi în acheta de pe site-ul oficial al circuitului profesionist feminin, punând astfel capăt unei serii de 6 ani în care distincția a fost adjudecată de o adversară a ei: poloneza Agnieszka Radwanska.

Simona este a patra jucătoare ce cucerește premiul care a mai fost câștigat de rusoaicele Elena Dementieva – campioană olimpică și Maria Șarapova – de 5 ori triumfătoare într-un Grand Slam.

Halep a depășit în 2017 alte 25 de jucătoare care s-au luptat pentru a fi “Favorită a Fanilor”.

Deși a devenit numărul 1 mondial, ea a fost devansată de spaniola Garbine Muguruza în alt concurs, organizat de Federația Internațională de Tenis: “Campioana anului 2017”.

Advertisement

Simona Halep, numărul 1 mondial

Simona Halep a primit trofeul pentru numărul 1 mondial, la finalul lunii octombrie, la Singapore.

Nu doar trofeul l-a primit Simona Halep atunci. Ea a primit şi un inel de la Tiffany oferit numărului 1 mondial, iar ceea ce a zis în acel moment i-a câștigat și mai multă simpatie din partea iubitorilor de tenis: “Nu mă logodesc. De fapt mă logodesc cu tenisul”.

“Am făcut ceva uriaş pentru ţara mea. Este o ţară mică şi sunt prima femeie care a reuşit acest lucru. Probabil va trebui să mă duc la diverse evenimente, dar mă voi bucura, este frumos. Este cel mai bun moment al carierei mele, deci nu mă plâng. A fost dificil şi minunat. Este o onoare să fiu al 13-lea număr mondial la finalul anului. 13 este numărul meu norocos. Este un sentiment extraordinar să termin anul pe primul loc. Cel mai bun moment de pe teren a fost atunci când am câştigat cu Ostapenko la Beijing. E mai special finalul sezonului, când văd cât de puţine jucătoare au terminat anul ca lider mondial”, a declarat Simona Halep.

Halep este a treisprezecea jucătoare care reuşeşte să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.

Simona Halep a urcat în premieră pe această poziţie la 9 octombrie, după finala jucată la China Open.

Articole similare

Simona Halep se apropie de 40.000.000 dolari câştigaţi din tenis

Simona Halep se apropie de 40.000.000 dolari câştigaţi din tenis. Eliminată în optimi de la Madri...

Turneul de la Madrid: Cine sunt adversarele Simonei Halep și Soranei Cîrstea

Simona Halep și Sorana Cîrstea și-au aflat adversarele din Turneul de la Madrid. Evenimentul, car...

Sorana Cîrstea a câștigat turneul WTA de la Istanbul - VIDEO

Sorana Cîrstea a făcut un turneu perfect la Istanbul. Aceasta a învins-o în finală pe Elise Mertens ...