Confidenţialitate

Semnale radio de la câteva miliarde de ani lumină au ajuns pe Terra

CoolNews
share

Cercetătorii au descoperit un impuls radio venit dinspre o galaxie aflată la 3,6 miliarde de ani lumină depărtare de Terra.

Este cea mai mare descoperire făcută de oamenii de știință după 2007, când astronomii dădeau de un semnal radio ciudat venit din spațiul cosmic.

De obicei, semnalele durează mai puțin de o milisecundă, iar în felul ăsta sursa devine dificil de identificat. De data asta însă, cercetătorii de la Australia’s Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization au avut suficient timp să măsoare distanța de la care a venit impulsul.

Potrivit The Independent, din 2007 până acum au fost detectate 85 de explozii de unde radio. Cele mai multe sunt „unice”, dar o cantitate mică sunt „repetitive”. Ultimul semnal, cunoscut oficial ca ”FRB 180924”, s-a întâmplat o singură dată.

Acesta a fost înregistrat de un nou telescop radio din Australia de Vest și apoi a fost confirmat de telescoapele din Chile și Hawaii.

La atingerea Pământului, impulsurile radio sunt doar șoapte electromagnetice, de aceea este nevoie de telescoape foarte sensibile care să le detecteze. Semnalele sunt modificate de obstacolele pe care le întâlnesc în spațiu, iar oamenii de știință explică faptul că în momentul în care pot afla sursa de unde provin acestea, pot măsura cantitatea de materie în spațiul intergalactic.

Legat de sursa care produce aceste impulsuri, ideile sunt împărțite.

Dacă unele idei susțin că ar proveni de la o stea neutronică rotativă, altele susțin chiar că ar veni de la o civilizație avansată.

„Nu putem exclude complet ipoteza extraterestră ca sursă pentru semnalele radio”, a declarat anul trecut Vishal Gajjar de la Universitatea California-Berkeley.

Articole similare

COVID-19: Concert-experiment în Barcelona, cu 1.000 de oameni!

În Barcelona a avut loc un concert-experiment la care s-au adunat aproape 1.000 de oameni, fără să s...

După 12 ani de cercetări a fost creat un ananas roz (AUDIO)

Fructul a fost creat prin proceduri de modificare genetică. Durează doi ani până când un singur fruc...

The Motans lansează ”Ani Lumină” - VIDEO

The Motans lansează în mod oficial “Ani Lumină”, o piesă sensibilă, de dragoste, ce a fost deja publ...