Sectorul cultural cere reluarea de festivaluri și concerte, în aer liber, în condiții sigure

NEWS
share

Sute de oameni din această industrie cer Guvernului să le permită să-și reia activitatea în condiții de siguranță. Dar nu există dialog și nici deschidere din partea autorităților, se plâng organizatorii de evenimente.

Într-o scrisoare deschisă către autorități, reprezentanții mai multor industrii grav afectate de pandemie: turism, HORECA, organizatori de evenimente, industria hoteliera și multe altele, cer măsuri concrete pentru a putea relua activitatea.

Bogdan Buta, managerul  general al festivalului UNTOLD subliniază că există solutii pentru reluarea parțială a evenimentelor culturale, printre care testarea rapidă și vaccinarea:

„Vrem soluții, în momentul în care vom putea relua lucrurile în condiții sigure. Există soluții de genul teste rapide, sunt omologate, validate.”

Dragoș Atanasiu, de la Alianța pentru Turism, acuză lipsa de dialog cu autorităţile:

„Fără doar și poate necesar ca primul ministru să stea la masă, ca ministrul de Finanțe să stea la masă, ca ministrul Economiei să stea la masă, ministrul Culturii să stea la masă.”

În industria cinematografelor, pierderile pe anul trecut au fost de aproape 80%, spune Adrian Cojocaru, de la Asociația Operatorilor de Cinematografe:

„Oamenii își doresc să vină la cinema, iar activitatea în cinematografe poate fi foarte bine organizată, astfel încât să prezinte condiții de siguranță pentru spectatori, de la distanțare fizică, la măsurile sanitare de dezinfectare între fiecare spectacole.”

Articole similare

Depresia post-festival. Ce este și cum scăpăm de ea?

Deja nu mai contează ce ai făcut weekend-ul trecut. Dacă ai fost la Untold sau la Saga, cu siguranță...

Ce se întâmplă cu marile festivaluri de muzică în acest an. UNTOLD, Saga, Tomorrowland - printre cel...

Unele dintre cele mai mari festivaluri și evenimente de muzică din Europa au anunțat că vor avea loc...

Emil Boc spune că, dacă vrei la UNTOLD, va trebui să te vaccinezi: "În felul ăsta vom putea să reluă...

Emil Boc îndeamnă „festivalierii de toate vârstele” să se vaccineze pentru ca festivalurile Untold ș...