Depresia post-festival. Ce este și cum scăpăm de ea?

CoolNews, NEWS
share

Deja nu mai contează ce ai făcut weekend-ul trecut. Dacă ai fost la Untold sau la Saga, cu siguranță te-ai distrat de minune și acum te combati cu așa numita „post festival depression” sau, în română, „depresia post-festival”.

Cel mai probabil, ai înțeles din denumire despre ce urmează să vorbim. Depresia post-festival este acel sentiment pe care îl ai când revii la birou după ce ți-ai petrecut câteva zile în fața scenei. Fără griji, cu muzica tare și cei mai buni prieteni lângă tine. Apoi revii la viața de zi cu zi și pare că lumea toată se prăbușește peste tine.

Poate e puțin exagerat să o numim depresie, dar chiar și așa, avem câteva sfaturi pentru tine:

1. Somn

Cel mai probabil, dacă te combați cu acest sentiment, ai pierdut câteva nopți prin festival sau ai apucat să dormi foarte puțin. Chiar dacă nu pare, somnul îți afectează starea de bine. În combinație cu alte motive pentru care nu te simți în pielea ta, lipsa somnului te va lăsa fără energie și te va face să te simți trist.

Deci bagă somn. Ai nevoie de recuperare. Nu exagera totuși, știi că te poți trezi mai obosit după un somn prea lung. Dar în jur de 8 ore ar trebui să fie perfect.

2. Mâncare sănătoasă

Știm cu toții ce am mâncat zilele trecute. Burgeri, cartofi prăjiți, pizza, noodles, burito, tot felul de produse de patiserie, etc. Hai să luăm o pauză. Sunt gustoase la festival, sunt gustoase și în restul zilelor, dar trebuie să le consumăm moderat. Sunt pline de grăsimi și carbohidrați, iar toate acestea, în exces, nu ne fac bine deloc.

Încearcă să mănânci în perioada asta produse cât mai naturale. Fructe și legume ar fi ideal, iar în combinație cu o carne slabă (pui, curcan, etc.) ar trebui să te hrănească și să te facă să te simți mai bine.

3. Apă

Nu ne ascundem. Știm cu toții cum e la festival. Ai nevoie de o pauză de la alcool și ar fi bine dacă ai înlocui-o cu apă. Ficatul vrea și el puțin „concediu” și apa îl ajută să se regenereze.

Pe bune, doar apa este rcomandată. Fără sucuri de niciun fel, fără alte ingrediente care conțin zahăr. Haide! Suntem siguri că putem să rezistăm câteva zile doar cu apă!

4. Baie fierbinte sau rece

Daaaa. Pe toată perioada festivalului ai visat la o cadă plină cu spumă. Dacă ai nevoie de o relaxare, ai nevoie de apă fierbinte. Dacă vrei să te trezești din amorțire (sau mahmureală), ai nevoie de un duș rece. Nu e foarte mult de dezbătut pe acest subiect, atât trebuie să reții: apă fierbinte – relaxare, apă rece – trezire.

5. Sport

Câți pași ai făcut în festival? Noi ne-am bătut recordul! Dacă am fi mers atât pe jos, în linie dreaptă, cred că am fi reușit să ieșim din țară. Chiar și-așa, avem în continuare nevoie să facem puțină mișcare. Nimic complicat. Doar o plimbare prin parc, un tur de oraș cu bicicleta sau o sesiune de stretching ar trebui să te facă puțin mai fericit.

Plus că poți să dai play în căști și la seturile de la festival dacă au fost înregistrate.

––––––––-

Acestea sunt recomandările noastre pentru a trece peste „depresia post-festival”. Poate or să-ți aducă un zâmbet, poate chiar or să te facă să te simți mai bine. Dacă nu și nu, poate ar trebui să te sfătuiești cu o persoană specializată pe acest subiect.

Plus că mai sunt festivaluri, aplicațiile de streaming funcționează, iar prietenii tăi sunt tot la un apel distanță. Depinde doar de tine cum vrei să continui festivalul!

Articole similare

Marius Moga și Sambo ne-au adus piesa „Move Like That”, în premieră, la Virgin Radio Romania Breakfa...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Organizatorii de concerte și festivaluri din Cluj se unesc pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Războiul de lângă România fură vieți omenești și distruge sute de mii de familii. Peste un milion de...

Virgin Radio Romania este partenerul oficial Massif Winter - 8 zile de experiențe și entertainment î...

Unul dintre cele mai mari și cele mai așteptate evenimente ale iernii de la munte, din 2022, este MA...