Sebastian Vettel, omagiu pentru Ayrton Senna la Marelui Premiu al regiunii Emilia Romagna

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Înaintea Marelui Premiu al regiunii Emilia Romagna, fostul pilot de Formula 1 Sebastian Vettel a organizat o serie de evenimente pentru a aduce un omagiu memoriei regretatului Ayrton Senna, o legendă a motorsportului.

Vettel, laureat de patru ori al Campionatului Mondial, i-a invitat pe piloții actuali de pe grila de start să participe la o plimbare pe pistă, joi, la Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Această pistă este locul unde Senna a suferit un accident tragic acum 30 de ani. Piloții se vor întâlni la linia de start și vor face o oprire lângă monumentul lui Senna, la curba Tamburello, pentru a comemora legendarul pilot brazilian.

Înainte de parada piloților din ziua cursei de duminică, Vettel va conduce un monopost McLaren MP4/8 pe traseu. Acest model a fost condus de către Senna în 1993, ultimul său sezon cu echipa McLaren înainte de a concura pentru Williams.

Sub deviza „Senna pentru totdeauna”, Vettel a purtat tricouri create în memoria lui Senna, triplu campion mondial. Veniturile obținute din vânzarea acestor tricouri vor fi donate unor organizații de caritate, jumătate din sumă urmând să fie direcționată către Fundația Ayrton Senna.

„Am avut doar șapte ani când s-a întâmplat accidentul. Tatăl meu mi-a povestit cât de mare pilot a fost Ayrton Senna. El a fost un mare admirator al lui Senna și mi-a oferit cadou o mașinuță de jucărie similară cu cele pe care le pilota Senna”, a declarat Vettel.

„Ce am apreciat în mod special la el mai târziu a fost faptul că nu a fost doar unul dintre cei mai mari piloți din toate timpurile, ci și că a arătat compasiune și a sprijinit cauzele sociale și lupta împotriva sărăciei în țara sa, Brazilia”, a adăugat pilotul german.

 

sursa foto: Facebook

Articole similare

Formula 1: Pregătește-te pentru Marel Premiu al Canadei

Cursa de Formula 1 din Canada, cunoscută oficial sub numele de Marele Premiu al Canadei, este una di...

Formula 1: Victorie memorabilă pentru Charles Leclerc, acasă, la Monte Carlo

Zi memorabilă pentru Charles Leclerc și pentru fanii săi. Pilotul monegasc de 26 de ani a reușit să ...

Istoria Circuitului de Formula 1 de la Monaco: O legendă a motorsportului

Circuitul de Formula 1 de la Monaco, cunoscut sub numele de Circuit de Monaco, este unul dintre cele...