Confidenţialitate

Se schimbă regulile pentru Eurovision 2020 în România. Doar un artist va ajunge în finală și va avea cinci piese

Muzică
share

Selecţia Naţională Eurovision 2020 se va face după o nouă procedură.

După o analiză a specificităţilor pieţei muzicale din România, a diferitelor modalităţi de selecţie la care au apelat, în acest an, şi alte televiziuni publice din Europa, cum ar fi cele din Spania, Grecia, Rusia, Cipru, Bulgaria, Marea Britanie sau Franţa, şi, nu în ultimul rând, după evaluarea rezultatelor României din ultimii doi ani la concursul Eurovision, Televiziunea Română a decis asupra unei noi abordări în selectarea vocii şi, ulterior, a pieselor care vor intra în Finala Naţională din data de 1 martie 2020”, precizează TVR.

Astfel, prima dată va fi selectată cea mai bună voce din România înscrisă în selecția națională, iar apoi se va alege o piesă din cele compuse special pentru  timbrul şi personalitatea artistului selectat.

Prin noul proiect ales pentru această ediţie, România se aliniază ţărilor care au folosit şi folosesc un mecanism similar, cu rezultate remarcabile în mod frecvent. Statisticile arată că, în ultimii 15 ani, aproape fiecare ediţie a acestei competiţii a avut în top 3 al etapei internaţionale cel puţin o piesă selectată printr-o astfel de metodă de către televiziunile naţionale„, potrivit TVR.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, în Olanda, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Articole similare

Roxen va reprezenta România și în 2021 la Eurovision Song Contest

Televiziunea Română a decis să o susţină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediţia din 2021 a E...

OFICIAL: EUROVISION 2020 a fost anulat din cauza crizei cauzată de noul tip de coronavirus

Este oficial. Eurovision 2020, care trebuia să aibă loc în luna mai în Rotterdam a fost anulat. Î...

După desemnarea piesei care va reprezenta România la Eurovision, Roxen este pe 6 in topul favorițilo...

ROXEN va reprezenta România la Eurovision împreună cu piese "Alcohol You", pe care a cântat-o LIVE, ...