“Schimbă PET-ul cu biletul” continuă în luna iunie la Constanța

NEWS
share

În urmă cu o săptămână, vineri, puteai circula gratuit în Constanța dacă aduceai în punctele special amenajate mai multe PET-uri pentru reciclare.

În doar 10 ore, 615 persoane au participat la acțiune aducând la punctele de colectare, în total 220 kg de PET-uri și 15 kg de doze de aluminiu.

Ideea pare că a avut mare succes, așa că Act for Tomorrow ia în calcul extinderea și în alte orașe. Până să facă asta, „Schimbă PET-ul cu biletul” continuă în luna iunie la Constanța.

Cei dornici să participe vor oferi 5 deșeuri (PET-uri sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi un bilet de autobuz, cu două călătorii, valabil pe orice linie de transport. Campania se va desfășura în fiecare vineri, la punctele de colectare sub formă de animale marine gigant din următoarele stații CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port – Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireșica); City Park Mall.

În plus, locuitorii vor putea să colecteze deșeurile și în celelalte zile ale săptămânii, la automatele de reciclare din parcările tuturor magazinelor Kaufland din Constanța. În schimbul celor 5 deșeuri colectate (PET, doze de aluminiu, sticlă) ei vor primi un bon, cu care se pot prezenta în fiecare vineri din luna iunie în stațiile mai sus menționate, pentru a primi un bilet de autobuz gratuit.

De asemenea, bonurile eliberate de automatele de reciclare din magazinele Kaufland Constanța vor oferi și reduceri la anumite produse conform promoțiilor săptămânale, precizează organizatorii.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” este lansată de Asociația Act for Tomorrow și Primăria Municipiului Constanța, cu sprijinul Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța, Kaufland România și Green Ambalaje, în contextul ediției din acest an a Zilei Municipiului Constanța, a programului „Acționăm pentru Ape!” și a programului național „Vinerea Verde”, lansat de Ministerul Mediului.

Articole similare

Manifestările dedicate Zilei Marinei sunt în plină desfășurare la Constanța

 La Constanța, sunt în plină desfășurare manifestările dedicate Zilei Marinei! Foarte mulți oamen...

[BREAKFAST] Ministrul mediului: Românii vor putea primi 50 de bani pentru sticlele reciclate

Românii vor încasa bani pe sticle goale. Tanczos Barna, ministrul mediului, a anunțat că, de la 30 n...

STB dublează prețul biletelor

În București, preţul unei călătorii cu autobuzul sau tramvaiul creşte de la 1,3 lei la 3 lei şi cel ...