Scandal în fotbalul mare: UEFA amenință cu amenzi și suspendarea Champions League

NEWS
share

Scena mare a fotbalului mondial s-a „încins” ieri seară, în timp ce noi ne uitam la FCSB-FC Botoșani.

13 din cele mai mari cluburi ale Europei au decis să formeze o competiție separată, numită „Superliga Europeana”. Din aceasta fac parte, momentan neoficial, AC Milan, Arsenal FC, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF si Tottenham Hotspur. 

Competiția va avea 20 de echipe, celelalte locuri urmând să se ocupe pe bază de invitație. Miza? Peste 400 de milioane de EURO pentru fiecare echipă participantă, mai mult decât dublu față de cât câștigă câștigătoarea Champions League.

Președintele acestei ligi este șeful de la Real Madrid, iar aceasta se așteaptă ca UEFA ȘI FIFA să accepte o astfel de competiție.

În replică, forul european amenință cu amenzi de 50 de milioane de EURO pentru fiecare echipă participantă și cu faptul că fiecare jucător care va juca în această ligă va fi automat suspendat din toate competițiile UEFA.

Surse apropiate UEFA mai spun că aceștia se gândesc să anuleze actuala ediție de Champions League și să ofere trofeul clubului din Paris, PSG, fiind singurul care nu face, pentru moment, parte din cluburile care au inițiat Superliga Europeană.

Articole similare

UEFA le cere fotbaliștilor să nu mai îndepărteze sticlele cu băuturi

UEFA reacționează după gesturile făcute de portughezul Cristiano Ronaldo şi francezul Paul Pogba. St...

Victor Pițurcă: ”Dacă nu marcau acel gol, portughezii nici nu puteau să marcheze gol”

Victor Pițurcă a fost invitat de PRO TV, postul care transmite UEFA EURO 2020 în România, să comente...

Budapest, not Bucharest

Budapesta este confundată din nou cu Bucureștiul. De data asta, în contextul EURO 2020. Locul de des...