Confidenţialitate

S-au inventat boxerii care pot fi purtați câteva săptămâni fără spălare

CoolNews, Energia aia bună
share

Patru băieți din Danemarca s-au tot gândit cum să facă și să-și spele mai rar lenjeria intimă.

Ideea le-a venit după ce și-au dat seama că planeta are de pierdut din cauza apei și a detergentului folosite la spălarea chiloților. Ei au înființat o companie și au început să caute idei.

Au ajuns la concluzia că trebuie să folosească argint care ucide 99,9% din bacteriile de pe lenjerie.

„Modul nostru tradițional de cumpărare, purtare, spălare și aruncare a lenjeriei intime este o risipă teribilă de resurse și este extrem de dăunătoare pentru mediul înconjurător”, spune Mads Fibiger, CEO și colaborator al companiei.

În vârstă de 27 de ani, el povestește că ideea le-a venit lui și prietenilor lui după ce și-au dat seama că acest metal antimicrobian este folosit de NASA pentru a purifica apa astronauților.

„Îți poți purta lenjeria de corp mult mai mult timp înainte de spălare. Economisim timp și bani și reducem pierderile de apă și de energie”, explică Fibiger.

Danezii produc boxerii din material 100% reciclat. Ei folosesc deșeuri din fabricile de țesături, iar cu ajutorul tehnologiei produsele de îmbrăcăminte nu au nevoie de cusături.

Produsul lor ar putea să aibă mare succes, dacă ne bazăm pe un studiu din 2015, care spune că 66% dintre consumatorii globali sunt dispuși să plătească mai mult pentru un brand durabil, iar printre mileniali numărul este chiar mai mare, de 73%.

Un pachet cu 2 perechi SilverTech Boxers pentru bărbați costă 64 de dolari, iar unul pentru femei 56 de dolari. Până acum, compania a vândut peste 200.000 de produse la aproximativ 50.000 de clienți.

Articole similare

Care sunt cele mai verzi țări ale lumii

Danemarca, Luxemburg și Elveția sunt cele mai verzi țări ale lumii. Așa spune Universitatea Yale,...

De Ziua Daneză a Constituției, Christopher, Isam B, Soleima și Nicklas Sahl dau party online - VIDEO...

Danemarca aniversează Ziua Constituției printr-un eveniment muzical transmis în direct pe YouTube: M...

Christopher, Isam B, Soleima & Nicklas Sahl fac show online de Zilei daneză a Constituției

Vineri, 5 iunie, Danemarca aniversează Ziua Constituției printr-un eveniment muzical transmis în dir...