S-au inventat boxerii care pot fi purtați câteva săptămâni fără spălare

CoolNews, VirginTonic
share

Patru băieți din Danemarca s-au tot gândit cum să facă și să-și spele mai rar lenjeria intimă.

Ideea le-a venit după ce și-au dat seama că planeta are de pierdut din cauza apei și a detergentului folosite la spălarea chiloților. Ei au înființat o companie și au început să caute idei.

Au ajuns la concluzia că trebuie să folosească argint care ucide 99,9% din bacteriile de pe lenjerie.

„Modul nostru tradițional de cumpărare, purtare, spălare și aruncare a lenjeriei intime este o risipă teribilă de resurse și este extrem de dăunătoare pentru mediul înconjurător”, spune Mads Fibiger, CEO și colaborator al companiei.

În vârstă de 27 de ani, el povestește că ideea le-a venit lui și prietenilor lui după ce și-au dat seama că acest metal antimicrobian este folosit de NASA pentru a purifica apa astronauților.

„Îți poți purta lenjeria de corp mult mai mult timp înainte de spălare. Economisim timp și bani și reducem pierderile de apă și de energie”, explică Fibiger.

Danezii produc boxerii din material 100% reciclat. Ei folosesc deșeuri din fabricile de țesături, iar cu ajutorul tehnologiei produsele de îmbrăcăminte nu au nevoie de cusături.

Produsul lor ar putea să aibă mare succes, dacă ne bazăm pe un studiu din 2015, care spune că 66% dintre consumatorii globali sunt dispuși să plătească mai mult pentru un brand durabil, iar printre mileniali numărul este chiar mai mare, de 73%.

Un pachet cu 2 perechi SilverTech Boxers pentru bărbați costă 64 de dolari, iar unul pentru femei 56 de dolari. Până acum, compania a vândut peste 200.000 de produse la aproximativ 50.000 de clienți.

Articole similare

Au făcut brânză cu bacterii din buricul și axilele unor vedete - GALERIE FOTO

La Victoria & Albert Museum din Londra a fost deschisă o expoziție mai puțin obișnuită. Este vor...

S-au inventat boxerii care pot fi purtați câteva săptămâni fără spălare

Patru băieți din Danemarca s-au tot gândit cum să facă și să-și spele mai rar lenjeria intimă. Id...

Cât ar plăti Shawn Mendes pentru lenjeria intimă a lui Justin Bieber

Atunci când te simți confortabil, spui și câteva secrete. Asta i s-a întâmplat și lui Shawn Mende...
X