[BREAKFAST] Ce pățesc tinerii danezi care nu sunt într-o relație când fac 25 de ani. E o veche tradiție

CoolNews, NEWS
share

Plimbându-te pe străzile unor orașe din Danemarca poți să ai ocazia să întâlnești un fenomen mai bizar – murdăritul cu scorțișoară.

Nordicii din Danemarca au o tradiție pe care o respectă cu strictețe. Dacă faci 25 de ani și nu ești căsătorit sau într-o relație serioasă, în Danermarca tinerii sunt murdăriți cu un deliciu, și anume cu scorțișoară.

Această tradiție datează din vremuri străvechi, atunci când negustorii de condimente călătoreau pentru a face afaceri și din cauza unui ritm de viață aglomerat rămâneau burlaci, pentru că nu reușeau să stea prea mult în același loc pentru a construi relații seriose și prin urmare să întemeieze o familie.

Mulți dintre ei rămâneau singuri pentru toată viața, din acest motiv au fost numiți Pebersvends, în traducere „băieți de piper”, iar femeile erau numite Pebermø.

Aceaste numiri fac sens abia odată cu atingerea vârstei de 30 de ani, când scorțișoara este înlocuită cu pulberea de piper.

Danezii mai cu simțul umorul adaugă în pulberea de scorțișoară și niște ouă, pentru ca rezultatul să fie mai lipicios. Chiar dacă obiceiul pare inadmisibil pentru unii, pe danezi nu-i supără deloc și tratează această „pedeapsă” a singurătății, cu mult umor și înțelegere. Vârsta medie pentru bărbații care se căsătoresc în Danemarca este de 34 de ani și pentru femei este de 32 de ani.

Tradiția daneză nu este doar o pedeapsă „crudă”, dar și un motiv pentru a se distra alături de prieteni atunci când ating o anumită vârstă.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...