Confidenţialitate

Roam like at home: Gata cu tarifele de roaming

CoolNews
share

Din 15 iunie se realizează trecerea la sistemul de tarifare european denumit ”Roam like at home”.

Minutele, SMS-urile şi datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) şi ţărilor din Spaţiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naţionale incluse începând cu data de 15 iunie.

Nu te gândi la ”gesturi umanitare” făcute de operatorii telecom. În luna aprilie a acestui an, Parlamentul European a aprobat un acord cu Consiliul UE privind preţurile maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc pentru utilizarea reţelelor, înlăturând ultimul obstacol din calea eliminării complete a tarifelor de roaming în interiorul UE, din 15 iunie.

Noile condiţii se aplică în mod automat tuturor planurilor tarifare cu serviciul de roaming inclus, achiziţionate atât înainte de 15 iunie, cât şi după această dată.

Pentru a beneficia de „Roam like at home” nu trebuie să-ți activezi un nou plan tarifar sau reînoiești abonamentul în vigoare.

Apelurile (minutele) efectuate şi SMS-urile trimise în roaming, către orice destinaţie din UE/SEE (inclusiv către orice număr de telefon din România) se scad, până la epuizarea lor, din minutele şi SMS-urile naţionale incluse, după care se aplică tarifele din România, pentru traficul în afara propriei reţele. Totodată, apelurile şi SMS-urile primite în roaming în UE/SEE sunt gratuite.

Articole similare

O să călătorim încă 10 ani în UE fără să fim taxați suplimentar pentru serviciul de Roaming...

Încă 10 ani fără taxe suplimentare de Roaming în țările Uniunii Europene. Comisia Europeană anunț...

Ce tertip au găsit operatorii de telefonie pentru a te taxa suplimentar în roaming

O anchetă de proporții încearcă să stabilească dacă operatorii de telefonie din România încalcă ulti...