Revista Charlie Hebdo va fi dată în judecată pentru caricatura cu Simona Halep

CoolNews, Viral
share

La mai bine de o săptămână de la publicarea caricaturii care a stârnit reacții care mai de care mai diferite pe internet, o caricatură cu Simona Halep după ce a câștigat turneul de la Roland Garros, o asociație anunță că va da în judecată revista de satiră Charlie Hebdo.

E vorba despre Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), care spune că respectiva caricatură nu face altceva decât să cimenteze în mentalul colectiv al străinilor o imagine negativă și denigratoare a românilor.

„Considerăm de prost gust şi inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi ”ţigancă”, se cultivă şi mai mult confuzia dintre români şi rromi şi se influenţează negativ percepţia pe care o au francezii despre români. Comunitatea de români din Franţa este formată din sute de mii de intelectuali, artişti sau muncitori. Prin seriozitatea şi hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcţii de răspundere este impresionant”, se arată într-un comunicat de presă al FADERE.

„Am decis să deschidem un proces împotriva redacţiei „Charlie Hebdo”, pe de o parte pentru că şi-a permis să se atingă de Simona Halep, iar pe de altă parte pentru ironizarea comunităţii de români din Franţa. Am remarcat şi din alte ocazii că astfel de campanii mediatice – Italia, de exemplu – au un efect dezastruos împotriva comunităţii de români care locuieşte acolo. Nu am dori ca acest lucru să se întâmple şi în Franţa. Ştim că e o comunitate de români harnici, muncitori, care au o imagine bună”, a spus preşedintele FADERE, Daniel Ţecu.

Articole similare

Simona Halep începe săptămâna 46 pe locul 1 în clasamentul WTA

Simona Halep începe o nouă săptămână pe locul 1 WTA, fiind pe această poziție din 26 februarie 2018,...

Caricatura cu Serena Williams care a stârnit un scandal de rasism în Statele Unite

Publicația australiană The Herald Sun a publicat în această săptămână o caricatură cu Serena William...

#instalove: Simona Halep

Inimioara lui Alice, pe Instagram, merge la Simona Halep! "În timp ce Serena Williams făcea scand...
X