Confidenţialitate

Remember Michael Jackson

Celebrități, CoolNews
share

Michael Jackson, supranumit Rege al muzicii pop, s-a născut pe 29 august 1958.  Pe 25 iunie 2009, Michael Jackson își încheia socotelile pe lumea asta. Cauza morții lui Michael Jackson a fost o supradoză de sedativ (propofol), iar medicul său, Conrad Murray, a fost condamnat doi ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de ucidere involuntară.

Al șaptelea copil al familiei Jackson, Michael a debutat în anul 1964 alături de frații săi, în formația The Jackson 5, ca principal vocalist, fiind cel mai tânăr membru.

Și-a început cariera solo în 1971, în timp ce încă era membru al formației.

Albumul „Thriller”, lansat în 1982, rămâne cel mai vândut album din toate timpurile.

Michael Jackson a fost cel care a transformat videoclipul dintr-un instrument de promovare într-o formă de artă desăvârșită. Dovadă stau videoclipurile unor piese precum „Billie Jean”, „Beat it” sau „Thriller”, devenind primul artist de culoare care a avut succes la MTV.

Michael Jackson este unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame.

Este deţinătorul a 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A. (American Music Awards), 12 premii W.M.A. (World Music Awards), 17 single-uri ce au urcat pe locul 1 în Statele Unite și vânzări de peste 800 de milioane de discuri.

Michael Jackson a strâns și a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acțiuni de caritate și prin intermediul propriei sale fundații, Heal the World.

În luna februarie a acestui an, albumul ”Thriller” al lui Michael Jackson a doborât un nou record în materie de vânzări, cu 33 de milioane de copii în SUA de la lansarea sa în 1982. Această realizare a artistului, la opt ani de când a fost găsit mort, arată că povestea lui este departe de a se fi terminat iar fanii nu îl uită ușor pe cel care a primit titlul de Regele Muzicii Pop.

Și cei care îi moștenesc drepturile de autor și fac afaceri folosindu-se de numele megastarului continuă să aibă încasări record. În fruntea clasamentului Forbes, pe anul 2016, al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă s-a aflat Michael Jackson.

În perioada 1 octombrie 2015 – 1 octombrie 2016, Michael Jackson a obţinut venituri record, estimate la 825 de milioane de dolari.

Această cifră reprezintă, potrivit Forbes, ”cea mai mare sumă de bani câştigată vreodată într-un singur an de o celebritate decedată” şi este rezultatul vânzării jumătăţii pe care megastarul o deţinea într-un catalog muzical contra sumei de 750 de milioane de dolari.

Articole similare

SICKOTOY lansează un remake al faimoasei piese “Billie Jean” (VIDEO)

SICKOTOY lansează un remake al faimoasei piese “Billie Jean” de la Michael Jackson, în colaborare cu...

DJ-ul turc Taner Ozturk lansează o nouă variantă pentru ”Billie Jean”

Taner Ozturk prezintă o variantă dance a celebrei piese a lui Michael Jackson - ”Billie Jean”. ”B...

Iconica manusa alba a lui Michael Jackson, vanduta la licitatie pentru o suma fabuloasa.

Faimoasa manusa alba purtata de Michael Jackson a fost vanduta la o licitatie pentru o suma fabuloas...