Remember Michael Jackson

Celebrități, CoolNews
share

Michael Jackson, supranumit Rege al muzicii pop, s-a născut pe 29 august 1958.  Pe 25 iunie 2009, Michael Jackson își încheia socotelile pe lumea asta. Cauza morții lui Michael Jackson a fost o supradoză de sedativ (propofol), iar medicul său, Conrad Murray, a fost condamnat doi ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de ucidere involuntară.

Al șaptelea copil al familiei Jackson, Michael a debutat în anul 1964 alături de frații săi, în formația The Jackson 5, ca principal vocalist, fiind cel mai tânăr membru.

Și-a început cariera solo în 1971, în timp ce încă era membru al formației.

Albumul „Thriller”, lansat în 1982, rămâne cel mai vândut album din toate timpurile.

Michael Jackson a fost cel care a transformat videoclipul dintr-un instrument de promovare într-o formă de artă desăvârșită. Dovadă stau videoclipurile unor piese precum „Billie Jean”, „Beat it” sau „Thriller”, devenind primul artist de culoare care a avut succes la MTV.

Michael Jackson este unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame.

Este deţinătorul a 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A. (American Music Awards), 12 premii W.M.A. (World Music Awards), 17 single-uri ce au urcat pe locul 1 în Statele Unite și vânzări de peste 800 de milioane de discuri.

Michael Jackson a strâns și a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acțiuni de caritate și prin intermediul propriei sale fundații, Heal the World.

În luna februarie a acestui an, albumul ”Thriller” al lui Michael Jackson a doborât un nou record în materie de vânzări, cu 33 de milioane de copii în SUA de la lansarea sa în 1982. Această realizare a artistului, la opt ani de când a fost găsit mort, arată că povestea lui este departe de a se fi terminat iar fanii nu îl uită ușor pe cel care a primit titlul de Regele Muzicii Pop.

Și cei care îi moștenesc drepturile de autor și fac afaceri folosindu-se de numele megastarului continuă să aibă încasări record. În fruntea clasamentului Forbes, pe anul 2016, al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă s-a aflat Michael Jackson.

În perioada 1 octombrie 2015 – 1 octombrie 2016, Michael Jackson a obţinut venituri record, estimate la 825 de milioane de dolari.

Această cifră reprezintă, potrivit Forbes, ”cea mai mare sumă de bani câştigată vreodată într-un singur an de o celebritate decedată” şi este rezultatul vânzării jumătăţii pe care megastarul o deţinea într-un catalog muzical contra sumei de 750 de milioane de dolari.

Articole similare

Cum a vrut Michael Jackson să devină noul James Bond

Regele muzicii pop a vrut să fie și un agent secret de succes și, la modul cel mai serios, și-a dori...

O expoziție îți arată că Michael Jackson a fost o reală sursă de inspirație

O nouă expoziție de artă din Londra îl înfățișează pe Michael Jackson în ipostaza de sfânt, salvator...

Madonna povestește despre cea mai bună întâlnire a sa

Cu toții avem acea întâlnire la care ne-am simțit super bine și unic și probabil că o ținem minte. E...
X