Red Bull își păstrează dominația în Formula 1. Sute de angajați ai Mercedes au schimbat echipa

CoolNews, NEWS
share

Red Bull continuă să demonstreze dominanța sa în lumea Formulei 1, consolidându-și poziția prin recrutarea a nu mai puțin de 220 de angajați de la rivala Mercedes. Conducătorul echipei Red Bull, Christian Horner, a reacționat la afirmațiile despre un presupus exod al angajaților din echipa sa, subliniind că schimbările de personal sunt firești în acest sport extrem de competitiv.

Cu toate că Red Bull s-a impus ca un lider incontestabil în Formula 1 de mai mulți ani, echilibrul intern a fost afectat în ultimele luni de acuzațiile de comportament nepotrivit aduse lui Horner, acuzații pe care acesta le-a negat și pentru care a fost exonerat. Pe fondul acestor controverse, designerul de renume Adrian Newey a anunțat că va părăsi echipa austriacă anul viitor, alimentând zvonurile și speculațiile în ceea ce privește viitorul echipei.

În acest context, observatorii din lumea Formulei 1 au remarcat mișcările substanțiale de personal între echipe, iar Red Bull pare să fie în avantaj, recrutând un număr semnificativ de angajați de la Mercedes. Declarațiile lui Toto Wolff, șeful echipei Mercedes, confirmă acest trend, sugerând că CV-urile provenite de la Red Bull au ajuns pe masa de lucru a echipei sale în diverse departamente.

Christian Horner a subliniat faptul că mișcările de personal sunt parte integrantă a dinamicii din Formula 1 și că echipele sunt obișnuite să facă astfel de schimbări pentru a-și consolida competențele și resursele. În acest sens, recrutarea a 220 de angajați de la divizia High Performance Powertrains a Mercedes reprezintă o dovadă a angajamentului puternic al Red Bull de a-și dezvolta propriul grup motopropulsor pentru viitor.

Cu Formula 1 pregătindu-se pentru o schimbare majoră a regulilor de motorizare în 2026, Red Bull își întărește poziția și își consolidează capacitățile tehnice pentru a face față noilor provocări. Extinderea fabricii lor din Milton Keynes, Anglia, subliniază determinarea lor de a rămâne la vârful competiției și de a-și asigura un viitor solid în lumea Formulei 1.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Formula 1: Pregătește-te pentru Marel Premiu al Canadei

Cursa de Formula 1 din Canada, cunoscută oficial sub numele de Marele Premiu al Canadei, este una di...

Formula 1: Victorie memorabilă pentru Charles Leclerc, acasă, la Monte Carlo

Zi memorabilă pentru Charles Leclerc și pentru fanii săi. Pilotul monegasc de 26 de ani a reușit să ...

Istoria Circuitului de Formula 1 de la Monaco: O legendă a motorsportului

Circuitul de Formula 1 de la Monaco, cunoscut sub numele de Circuit de Monaco, este unul dintre cele...