Record la un meci de fotbal din Europa. Au fost bătute 56 de penalty-uri consecutive

CoolNews, NEWS
share

Echipele de fotbal din Israel, SC Dimona și Shimshon Tel Aviv, au stabilit luni seara un nou record mondial pentru cea mai lungă serie de lovituri de la 11 metri din istorie, cu un total de 56 de penalty-uri consecutive, conform agenției Xinhua. Recordul a fost atins în timpul unui meci de baraj pentru promovarea în liga a treia israeliană, desfășurat în localitatea Dimona, situată în deșertul Negev.

După ce scorul a rămas egal la finalul prelungirilor, Dimona a câștigat cu scorul de 23-22 la loviturile de departajare, fiecare echipă executând câte 28 de lovituri de la 11 metri, stabilind astfel un nou record mondial.

Ultima, cea de-a 56-a lovitură, a fost executată de Avihay Dahan, portarul echipei Shimshon, dar a fost parată de Gal Navon, portarul echipei Dimona, încheind o sesiune de lovituri de departajare care a durat aproximativ 45 de minute.

Anteriorul record de lovituri de departajare era de 54 și a fost stabilit în martie 2022, într-un meci dintre Washington și Bedlington, în cadrul Cupei Memoriale „Ernest Armstrong” din Anglia.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Astăzi începe EURO 2024: O sărbătoare a fotbalului european

EURO 2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive ale anului, își deschide porțile astăz...

Istoria României la Campionatul European de Fotbal. Cele mai importante momente

România are o istorie variată și interesantă la Campionatul European de Fotbal (EURO). Participarea ...

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros. Care este cauza

Jucatorul sârb Novak Djokovic, deţinătorul titlului, s-a retras de la Roland Garros, din cauza unui ...